Intervju med Victor Ericson inför USM för F18

Intervju med Victor Ericson inför USM för F18

Skurus juniorlag spelar till helgen det första steget i denna säsongs USM. Man åker ner till Norrköping för att möta hemmalaget Norrköpings KvIK samt Skånela IF och Kungälvs HK i vad som blir denna säsongs första tävlingsmatcher. Inför helgen har vi tagit tempen på huvudtränare Victor Ericson.

Hur är din känsla inför denna säsong?

Känslan är bra, det har sett bra ut på träningarna och tajmingen mellan spelarna blir allt bättre. Vi har en bred och bra trupp och det ska bli kul att äntlig få dra igång tävlingssäsongen.   

 

 

Ni har ett delvis nytt lag där många 05or kommit upp från F16-truppen. Vilka är era största utmaningar med det nya truppbygget?

Som vanligt när man får upp en ny kull som ska slås ihop med kullen som redan har varit med en säsong så är det viktigt att få de två kullarna att bli en enhet som stävar mot samma mål. Men vi har haft ett par helger här på försäsongen där truppen fått möjlighet att jobba med detta. 

För de spelarna som kommer upp från F-16 blir det mer fokus på att jobba med den taktiska biten med fokus på vad som skiljer sig från ungdomshandboll och seniorhandboll.   

 

 

Ni har även gjort förändringar i ledarstaben, kan du berätta vilka som ingår och vilka roller ni har?

Ja det stämmer Emma Sandström har valt att spela själv med Skogås denna säsong, sen har vi även tappat våra lagledare Suzzie (Som lyfts till A-laget) & Klas Björkman. Självklart tuffa namn att ersätta. Men de som är nya in denna säsong är Sofie Hansson som varit huvudtränare hos våra duktiga 07:or och Theo Chan som var i Boltons F16 föregående säsong, dessa två kliver in som assisterande tränare till mig. På lagledarsidan har vi tagit in Caroline Franzén och Maria Hammarström. I övrigt är vår stab intakt från förra säsongen med Eva Westphal som kanttränare, Mats Ählberg som målvaktstränare & Helgi Magnússon som har fokus på individuell utveckling. 

 

 

Till helgen är det alltså äntligen dags att få spela tävlingsmatcher igen, hur har ni förberett er?

Efter en lång försäsong så är det äntligen dags. Självklart har det tränats mycket för att sätta både anfall och försvarsspel, vi har även spelat 3 träningsmatcher 2 mot Kyrkslätt från Finland samt en mot IK Bolton där vi presterat bra i alla 3 matcher. 

 

 

Har laget satt upp några målsättningar för helgen och USM som helhet?

Till helgen är målet att åka från Norrköping med 6 poäng och en gruppseger. Som helhet är målet att ta sig till finalspelet i maj och väl där slåss om guldet.   

 

 

Har du några egna målsättningar och förväntningar? 

Att vi som lag försätter att ta steg och blir bättre, att vi tar oss till finalspelet i USM & att vi gör en bra säsong i Div 1  som jag tror kommer bli jämnare i år jämfört med förra säsongen.   

 

 

Slutligen, finns det någon eller några spelare som utmärkt sig på träningarna som vi bör hålla ett extra öga på under helgen?

Dem har typen av frågor är alltid svåra att svara på, vi är ett väldigt bra lag med väldigt många duktiga individer. Så till helgen är det laget Skuru IK man skall hålla ögonen på.

Vi önskar Victor och laget stort lycka till under helgen!