Jennifer Johansson, A-landslaget

Ett par intensiva kvalveckor har precis inletts för det svenska damlandslaget. Dels väntar de avslutande EM-kvalmatcherna, dels ska OS-kvalet avgöras. Fem spännande matcher väntar för Jennifer Johansson och hennes landslagskompisar i blågult.

– Förberedelserna har känts bra, det ska bli väldigt spännande och kul att spela, säger Jennifer Johansson.

De två sista omgångarna i kvalet till EM 2024 inleder landslagsveckorna. Sverige är sedan tidigare redan klart för EM, men har återstående matcher att spela mot Färöarna på bortaplan idag den 3 april och Luxemburg hemma i Umeå inför en slutsåld Thorén Arena den 7 april.

Därefter beger sig landslaget till ungerska Debrecen för att spela till sig en eftertraktad OS-biljett. För motståndet står Japan, Ungern och Kamerun och de två bästa lagen i gruppen går till OS. Matcherna spelas 11–14 april.

– Jag hoppas att vi lyckas ta OS-platsen men det blir tuffa matcher mot bra motstånd. Inte minst mot hemmanationen Ungern och ett spelskickligt Japan, säger Jennifer.

Skurus lovande vänstersexa spelar på samma position som skurubekantingen Elin Hansson. Det blir alltså en Skuruinfluerad representation på V6-positionen.

– Vårt samarbete fungerar jättebra. Elin är otroligt duktig och en härlig person så det finns mycket att lära av henne, berättar Jennifer.

Sveriges matcher:

3 april, 20.00: Färöarna – Sverige,  EM-kval, Torshamn
Sänds på TV6/Viaplay

7 april, 18.00: Sverige – Luxemburg,  EM-kval Umeå
Sänds på SVT2/SVT Play

11 april, 18.00: Sverige – Japan, OS-kval Debrecen
Sänds på Kanal5/Discovery+

12 april, 18.00: Sverige – Ungern, OS-kval Debrecen
Sänds på Kanal5/Discovery+

14 april, 16.45: Sverige – Kamerun, OS-kval Debrecen
Sänds på Kanal5/Discovery+

Foto: Christoffer Borg Mattisson / BILDBYRÅN