Elin Cindrić

Skuru IK har gjort klart med ett spännande nyförvärv till den kommande säsongen. Det är Kungälv HK:s lovande högersexa, Elin Cindrić, som valt att krita på för Skuru.
– Det känns väldigt roligt och spännande, säger Elin, som signerat ett tvåårsavtal med Nackaklubben.

Elin Cindrić är född 2003 och är handbollsfostrad i IK Sävehof. Men som förstårsjunior tog hon steget till Kungälv och fick chansen direkt i A-laget där hon sedan dess har varit bofast på H6-positionen.

Men nu är det alltså dags för nästa steg i Elins karriär och vi ställde några snabba frågor till Elin efter att avtalet med Skuru blivit signerat.

Hur kommer det sig att du har valt att spela i Skuru från och med nästa säsong?

– När jag pratade med Skuru fick jag snabbt en bra känsla. Skuru är en bra klubb som jag hoppas kan hjälpa mig att ta ytterligare kliv som handbollsspelare.

Hur vill du beskriva dig som handbollspelare?

– Jag skulle beskriva mig själv som en viljestark spelare. Jag är en spelare med mycket pannben som hela tiden vill prestera och hjälpa laget med framgångar.

Vad har du för förväntningar på det steg du tagit till Skuru?

– Mina förväntningar är att jag ska bli bättre som handbollsspelare, både fysiskt och i mitt handbollstänk. Jag hoppas också kunna hjälpa och bidra så att Skuru tar fler titlar och vinster.

Hur känns det att ta steget från Göteborg och bli stockholmare?

– Det känns jättebra! Att flytta hemifrån så långt från familj och vänner är självklart väldigt nervöst, men jag har fått en väldigt bra känsla från klubben vilket gör flytten mycket lättare.

Skurus tränare Magnus Oscarsson Söder vill beskriva Elin på följande sätt:

– Elin Cindrić är en spelare som utvecklats bra i Kungälv senaste åren och har en fin grund i sitt spel både i anfall och försvar. Vi hoppas kunna hjälpa henne att ta nästa steg och samtidigt få en hårt arbetande spelare som gör sitt yttersta för laget. Vi tror att hon kommer komplettera vår trupp på ett fint sätt och ser fram emot att få se henne i vår miljö, säger Magnus.

Och fortsätter:

– Vi är mycket glada att Elin valt att ta steget att flytta till Stockholm och vår klubb för sin fortsatta elitsatsning!

Vi hälsar Elin Cindrić varmt välkommen till Skuru!

Fotomontage toppbild: Joakim Lindgren

Elin Cindrić
Elin Cindric spelar i Skuru från och med nästa säsong. Här ses hon i en seriematch med Kungälv mot Lugi i december 2022. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN