Skurus framgångsrika niometersspelare Ulrika Olsson har spelat färdigt för säsongen. Skadan hon ådrog sig i matchen mot Skara HF i måndags kommer inte vara läkt förrän tidigast till sommaren. Läkarundersökningarna i veckan har visat att vadbenet är brutet och efter operation väntar minst fyra månaders vila och rehabilitering. 

–Tyvärr är säsongen 19/20 över för mig. Jag vet att jag inte kommer att spela något slutspelet. Nu är det högläge i väntan på operation som gäller för min del, säger Ulrika Olsson.

Det var i ett kontringsläge fem minuter in i matchen mot Skara och inför hemmapubliken i Nacka Bollhall som Ulrika Olsson föll olyckligt, efter en kollision med en motståndare på mittplan. 

–Jag känner direkt att foten går åt fel håll, att det är något som knäcker till och inte är som det ska. Jag har stukat tillräckligt många fötter under åren för att skilja på ont och ont.

Men den fysiska smärtan går att hantera konstaterar Ulrika Olsson. Värre är det med insikten att inte få vara med och bidra i det stundande slutspelet.

–Det är ju extremt tråkigt. Nu stiger temperaturen och många roliga matcher väntar. Och så får man inte var med. Det är klart att det är tufft. 

Men enligt Ulrika Olsson ska ingen ska tro att Skurus damlag släpper på ambitionen för att en spelare, låt vara den som leder skytteligan, tvingas i gips.

–Vi pratar lagidrott. Skuru har väldigt många kompetenta spelare och när jag nu går ut så kommer flera tillbaka från skador. Vi är en tuff motståndare oavsett vilka av oss i truppen som står på banan.

Under våren kommer Ulrika Olsson att på kryckor bidra med rutin och pepp i omklädningsrummet och vid sidan av plan. Och för egen del är målsättningen att komma tillbaka till hetluften.

–Det är min absoluta förhoppning att det där inte var mina sista minuter som aktiv på en handbollsplan.