Felicia Palm Robertsson

Skuru tog en komfortabel seger när Svenska Cupens 8-delsfinaler inleddes på onsdagskvällen. Bortamatchen mot allsvenska Kärra vanns med 34–28 efter halvtidssiffrorna 17–13. Returen på hemmaplan spelas på lördag.

Kärra inledde matchen med att säkert sätta sina tre bonusstraffar. Efter två inledande snabba mål av Jennifer Johansson trodde nog gemene man att Skuru skulle hämta in försprånget direkt. Men vi fick vänta till den 8:e matchminuten innan Skuru var ikapp till 5–5. Därefter följdes lagen åt till 10–10 innan Skuru gjorde ett ryck fram till halvtidsledning 17–13.

Nackatjejerna tog sedan kommandot direkt i inledningen av den andra halvleken då 10-målsskytten Alexandra Bjärrenholt för en gång skull satt på bänken och unga Ellie Hammarström och Hanna Lundvall fick ta extra ansvar på 9-meter. Ellie passade då på att göra tre av Skurus fyra första mål i halvleken. Skuru gick upp i en sexmålsledning och kunde sedan enkelt hålla undan matchen ut. Som mest hade Skuru åtta bollar upp men till slut blev det sex måls övervikt. Ett gynnsamt läge med andra ord inför returen i Nacka Bollhall på lördag 7 oktober klockan 14.

Segern hade nog blivit ännu större om inte Skuru dragit på sig ovanligt många utvisningar.

– Det blev en onödigt stökig tillställning med mycket utvisningar när vi inte fick får riktig träff i vårt försvarsspel. Sedan fick vi lite småskador som gjorde att vi fick trolla en hel del med byten och olika konstellationer så hela matchen blev lite orytmisk i både försvar och anfall, förklarar tränaren Magnus Oskarsson Söder efter matchen.

– Men annars är jag nöjd med en hel del individuella prestationer. Våra kantspelare gör en stabil insats och Alexandra Bjärrenholt var på bra spelhumör. Hanna Lundvall fick mycket speltid och gjorde ånyo en stark match både framåt och bakåt, menar Magnus.

En av kantspelarna som lyckades bra var Clara Petersson Bergsten.

– Det var väldigt skönt att få med oss en vinst med sex bollar inför lördagens returmatch. Vi har saker att förbättra, men vi har ett bra utgångsläge för att ta oss till kvartsfinal, säger Clara.

Clara låg bakom matchens delikatess när hon från sin högerkant hoppade in och serverade en grym passning till Hanna Lundvall som med en ”japanare” satte ett av sina fyra mål.

I Kärra imponerade Ketsia Mumbongo mest med sitt fina skytte (6 mål) och stabila försvarsspel. Ketsia utsågs till matchens lirare tillsammans med Skurus Hanna Lundvall.

Skurus målskyttar: Alexandra Bjärrenholt 10 (4), Jennifer Johansson 5, Hanna Lundvall 4 (1), Clara Petersson Bergsten 4, Ellie Hammarström 3, Kaja Stojilkovic 3, Felicia Palm Robertsson 3, Alva Ohlson 2

Text: Jan Lindén
Foto: Joakim Lindgren