F19 firade dubbla triumfer i helgen

F19 firade dubbla triumfer i helgen

Det blev dubbla segrar för F19 i helgens seriepremiärer i juniorserien och Division 1. Under fredagskvällen besegrades Tyresö Handboll och på söndagen slogs Spånga HK tillbaka, båda matcherna i Nacka Bollhall.

Skuru IK – Tyresö Handboll F19 Nivå 1 Öst, 19-18.

Det blev en jämn och spännande kamp när säsongens första två poäng stod på spel i F19 Nivå 1 Öst. Det märktes att det var seriepremiär då matchen fick en trevande start med en rad tekniska fel från båda lagen. Det blev en målsnål första halvlek där vi precis innan halvtidsvila kunde rycka ifrån till en tvåmålsledning. Halvtidsresultatet skrevs 8-6. Andra halvlek fortsatte likt den första och blev jämn. Det var först i slutet som vi kunde gå upp till en fyramålsledning. Tyresö gav sig aldrig och hämtade ikapp och när det var 20 sekunder kvar gjorde Tyresö ett reduceringsmål till 19-18. Vi lyckades efter timeout spela av tiden som återstod och gick segrandes ur kampen. 

Nacka HK – Spånga HK Dam 1 norra, 28-19.

Vi blev svårstoppade i säsongens första Div 1-match. Matchen inleddes till hemmalagets favör i högt tempo där ställningen 7-1 efter 11 spelminuter tvingade fram en timeout för motståndarlaget Spånga. Efter den fortsatte vi på samma spår med tufft försvarsspel som banade vägen för målvaktsräddningar och enkla mål i omställningsfasen. Halvtidsresultatet skrevs 15-7. I andra halvlek hade vi till en början svårt att hitta rytm i såväl anfall som försvar och Spånga gavs möjlighet att komma in i matchen. Lagen bytte mål med varandra men slutligen kunde Skuru koppla det sista greppet och rycka ifrån med några bollar till. Lina Tredal utsågs till matchens lirare efter gediget försvarsarbete. 

På söndag, 9/10, kl 12:30 möter vi GT Söder HK i Farstahallen. 

Text: Sofie Hansson