I helgen spelade vi steg 4 hemma i Nacka Bollhall där endast vinnaren i fyralagsgruppen gick vidare till Steg 5 i Uppsala 5-7/5.

Tre av våra nior är på skadelistan och övriga i truppen som inte är uttagna har spelat USM med vårt andra lag så vi hade lite färre spelare att tillgå än önskvärt. Alla spelare fick därför hjälpas åt att bita ihop och kämpa på i vårt spel som är rätt krävande eftersom vi spelar ett aggressivt, offensivt försvar och vi vill spela anfall i högt tempo.

Vi öppnade på lördagen mot Sävehof 2 där vi vann klart med 27-9. I match två på söndag morgon så var vi piggast och vann med 27-15 mot OV Helsingborg.

Sen var det dags för gruppfinal mot Kärra om vilket lag som skulle ta sig vidare. Vi fick en olycklig start med ett tveksamt rött kort efter 1 minut på Ida p.g.a. en träff på halsen. Vi blev lite ställda och spelade lite darrigt ett tag, men som tur var så spelade Mathilda Melin på topp i målet och spikade igen totalt under första halvlek, 13-5 i halvtid! I andra så kunde vi hålla undan och vann stabilt med 26-14, och platsen var säkrad.

Vi ledare är tacksamma över att vi har en så stor trupp med många duktiga, ambitiösa, lojala och härliga tjejer i vår trupp som gjort framgången möjlig och vi vill även rikta ett stort tack till alla ledare, föräldrar och hejande spelar som gjort en stor insats för att vi som lag har lyckats så bra.

Det känns häftigt att F16 får åka till steg 5 i år igen för att försöka försvara Skurus färger.

Det blir en riktigt spännande helg!

Text: Staffan Sandahl
Foto: Joakim Lindgren