Vänsternian Wilma Schelin har förlängt kontraktet och bestäm sig för att fortsätta utvecklas i en av landets bästa träningsmiljöer. “En stark tvåvägsspelare som på allvar etablerat sig på seniornivå genom hårt arbete och målmedvetenhet i sann Skuruanda”, konstaterar tränare Magnus Oscarsson Söder.

Hur känns det efter att ha förlängt kontraktet med Skuru?

– Det känns bra. Jag trivs i laget och känner att det är en bra miljö för mig att utvecklas i med lagkamrater som har höga målsättningar och ambitioner. Jag tänker alltid långsiktigt och det upplägg som klubben erbjuder samt det sociala utanför handbollen känns rätt för mig.

Vad är det som gör det lätt att fortsätta?

– Det är att jag trivs med mina lagkamrater. Förväntningarna på varandra är höga vilket gör att man ständigt strävar efter en hög kvalitet på träningar och matcher. Det behöver jag för att utvecklas.

Grundserien är på upploppet. Hur är känslan och formen i laget just nu inför de sista omgångarna?

– Jag tycker att känslan i laget är bra och taggad. Vi ligger i en tuff period träningsmässigt och fokuserar stenhårt på att vara så redo som möjligt inför varje möte. Vi har varit missnöjda med vissa perioder i de senaste matcherna, vilket gör oss mer taggade och medvetna om vad som faktiskt krävs av oss.

Hur tycker du att ni klarat av pandemin och hur den påverkat säsongen?

– I det stora hela väldigt bra. Vi har tränat på i den mån det har gått och anpassat oss efter flyttade matcher osv. Det är bara att acceptera läget och köra på.

När du tittar på laget som helhet. Var sitter er styrka och vad ger du er för chanser i medaljkampen?

– Vi har en bredd med flera bra spelare på varje position. Styrkan ser jag framförallt i spelsinne, vilja och attityd. Jag tror absolut på att vi har det som krävs för att slåss om medaljerna.

Vad skulle du beskriva som nyckeln för att Skuru ska behålla sin position som topplag i SHE på sikt?

– Jag tycker att det är viktigt att ha en trupp med spelare som har olika erfarenheter och kvaliteter. Det behövs spelare med rutin samtidigt som det behövs yngre styrkor som kan bidra och växa in i större roller. Nyckeln skulle jag därför säga är att ha en stark och blandad trupp med höga ambitioner som strävar efter att alla trivs och utvecklas.

Tränare Magnus Oscarsson Söder lyfter Wilma Schelins inställning och styrka som tvåvägsspelare.     

– Wilma har visat att hon kan leverera på högsta nivå mot svårast tänkbara motstånd. En stark tvåvägsspelare som på allvar etablerat sig på seniornivå genom hårt arbete och målmedvetenhet i sann Skuruanda. Vi är oerhört glada att få jobba vidare med Wilma och att få fortsätta att utvecklas tillsammans, Magnus Oscarsson Söder

Wilma Schelin är född 2001 och gör sin andra säsong i SHE. Hon kom till Skuru IK från moderklubben Gustavsbergs IF och har tidigare också spelat i Nacka HK.