Vilma Matthijs Holmberg klar för nästa säsong

Vilma Matthijs Holmberg klar för nästa säsong

Vilma Matthijs Holmberg fortsätter karriären i Skuru. Vilma, född 1999, har gjort två säsonger i SHE och tillhör idag en av de absolut vassaste offensiva mittsexorna i serien. Moderklubben heter KFUM Ulricehamn och Vilma kom till Skuru från Tyresö.  

Hur känns det efter att ha förlängt kontraktet med Skuru?
–Det känns bra att ha förlängt kontraktet med ett år till. Jag trivs väldigt bra i Skuru, med tjejerna och allt runt om. Jag har fortfarande mycket kvar att lära och Skuru ger mig den möjligheten och miljön där jag har chansen att ständigt utvecklas som handbollsspelare.

Du och resten av laget hade ju siktet inställt på slutspel. Nu blev det inställt. Hur kändes det?
–Otroligt tråkigt, det var det man hade jobbat för och det enda man tänkt på varenda träningspass man har slitit sig igenom. Att få spela slutspel och att byta ut silvermedaljen mot ett SM-guld men det är bara att finna sig i vad som händer och gäller. Det finns saker som är mycket viktigare just nu och det är verkligen inte synd om oss om man tänker på allt som pågår. 

Det är en längre försäsong än du är van vid. Har du problem att motivera dig?
–Första veckan efter att beskedet om att slutspelet skulle ställa in var jag helt knäckt. Sen när jag hade landat i det och började se fördelarna med en lång försäsong, även om det var svårt i början, så insåg jag att det bara är kriga på och komma ut starkare på andra sidan av Corona. 

Hur går tankarna inför nästa säsong för egen del?
–En av de positiva sakerna med inställt slutspel är att jag tror alla kommer vara riktigt taggade när vi väl drar igång matcherna igen. För egen del känner jag mig pepp på vad som komma skall och hoppas på att kunna fortsätta utvecklas och ta steg som handbollsspelare. 

När du tittar på laget som helhet, vad ger du er för chanser att hävda er säsongen 2020/21?
–Jag tror vi kommer vara ett av topplagen även nästa år. Vi tappar tyvärr några spelare men det ger chans för unga nya att ta steg i sin utveckling. Vi har även fått behålla spelare med rutin vilket ger en trygghet och en bra blandning. Truppen har hög ambitionsnivå vilket även ger en bra miljö på träningar för laget att bli bättre.

Vad skulle du beskriva som nyckeln för att Skuru ska behålla sin position som topplag i SHE?
–Det är att vi får till den blandningen av unga spelare som vågar ta chansen men samtidigt att de rutinerade spelarna kliver fram och tar ansvar när det behövs. Men vi är en sammansvetsad grupp och har en härlig energi och krigaranda inom laget vilket jag tror kommer kunna ta oss långt. 

Text: Jonas Johansson
Foto: Anders Johnson