Efter de två inledande förlusterna i SHE har Skurus damlag vunnit tre matcher i följd och avancerat till tredje plats i tabellen inför det långa uppehållet på grund av damlandslagets deltagande i EM. I ATG Svenska cupen är Skuru regerande mästare och har detta spelår efter gruppsegern och åttondelsfinalen nu nått kvartsfinalen.

 

I åttondelsfinalen svarade Kärra HF för Skurus motstånd. I Göteborg blev det för några veckor sedan en storseger för Nackas stolthet i första mötet med siffrorna 35-20 efter utmärkt spel i den andra halvleken. På lördagen (29/10) var det dags för returmöte i Nacka Bollhall inför 157 åskådare. Resultatet blev oavgjort, 31-31 (11-17).

 

Tillställningen inleddes med att Alexandra Bjärrenholt fick mottaga blommor och Guldpipan från Elitdomarföreningen efter sin justa och fina insats under fjolårets spelår.

 

Därefter fick Kärra HF lägga sina tre straffar i shoot outs eftersom Göteborgslaget ligger i en serie under Skuru. Samtliga avslut resulterade och ställningen var alltså 3-0 till gästerna innan själva spelet inleddes.

 

Kärra, som alltså hade hela 15 mål att ta in, började bäst och tog ledningen med 4-0 och 6-2, innan hemmalaget vaknade. Rikke Nielsen ändrade siffrorna till 4-6 genom att bli tremålsskytt efter 10 min. spel.

 

Skuru hittade inte spelrytmen, varken framåt eller bakåt och plötsligt visade tavlan 6-13. Det var knappast så att man trodde sina ögon … Då hade 20 min. av halvleken spelats. De yngre spelarna i hemmalaget hade då fått chansen att komma in på banan, Och det blev ingen förändring i spelet. Kärra fortsatte att vara bästa laget på plan och kunde via 15-8 gå till pausvila med en ledning på 17-11.

 

– Vårt spel före pausen var katastrofalt dåligt. Tjejerna spelade inte på något sätt som vi kommit överens om. Det spelade ingen roll vilka spelare som vi hade på banan, konstaterade coachen Magnus Oscarsson Söder.

 

Kärra fortsatte att spela bra och gick upp till 21-13 , innan Skuru gjorde sex raka mål och ändrade siffrorna till 21-19.

 

Skuru fortsatte att knappa in på Kärras ledning och efter en dryg kvart kunde Alexandra Bjärrenholt kvittera till 24-24 genom ett straffkast. Någon minut senare kunde samma spelare via ett nytt straffkast ge sin lag ledningen för första gången i matchen.

Skuru hade sedan sin bästa period och skaffade sig en ledning på 29-26 och tyckes gå en seger till mötes. Men Kärra kom igen och kvitterade till 29 lika. Vid ställningen 30-30 gjorde Amelia Lundbäck 31-30, innan Alma Mikaelsson fastställde slutresultatet till 31-31 sekunderna före full tid.

 

Det är bara att konstatera att Skuru verkligen inte gjorde någon bra match. Damallsvenska-laget Kärra HF borde kunna besegras på hemmaplan. Men så blev det inte denna lördagseftermiddag.

 

Skall några spelare nämnas får det bli Jennifer Johansson, som satte sina a fem avslut efter pausen och Alexandra Bjärrenholt som gjorde sina sju mål, varav tre på straffkast, i andra halvlek. Ett plus också till Rikke Nielsen för sina fyra mål i början av matchen.

Kul att 18.åriga nyförvärvet Isabel van Kerkvoorde antecknade sig två gånger i målprotokollet. Målvakten Josephine Nordström utsågs till matchens lirare.

 

– Vårt spel blev som tur var något bättre i andra halvlek men jag är absolut inte nöjd med lagets insats totalt. Nu måste det bli mycket bättre i kvartsfinalen mot Önnered. ÖHK är ett lag som man inte riktigt vet var man har. Laget är något ojämnt och i bästa stunder svårslaget, sade Magnus Oscarsson Söder vidare.

 

Skurus målskyttar i lördagens match: Alexandra Bjärrenholt 7 (3), Jennifer Johansson 6, Rikke Nielsen 4, Ellen Voutilainen 3, Malin Berndal 3, Alice Salmi 2, Amalia Lundbäck 2, Isabel van Kerkvoorde 2, Alva Persson 1, Felicia Palm Robertsson 1.

 

Främsta målskyttar i Kärra: Meja Bernvid (matchens lirare) 8 (1). Alma Mikaelsson 6 (2).

 

Lottningen av kvartsfinalerna utföll enligt följande:

H 65 Höör – Skara

Skuru – Önnered

Aranäs – Sävehof

VästeråsIrsta – Skövde

Speldagarna är inte fastställda men första mötet planeras till slutet av november med returer veckan före jul.

 
Text: Janne Wigren
Foto: Joakim Lindgren