Skuru IK Handboll är stolta över att vara en av 10 föreningar i initiativet “Damerna Först”, en ny och ambitiös satsning på att höja kunskapen kring damidrott initierad av fotbollsikonen Lotta Schelin och Åsa Nathell.

Damerna Först samlar de största elitklubbarna i fotboll, handboll och ishockey för att attrahera sponsorer som vill engagera sig i att skapa bättre förutsättningar för damidrott på elitnivå. De föreningar som är med är från fotbollen Hammarby IF, BK Häcken, Piteå IF, FC Rosengård, Kristianstads DFF, från handbollen Skuru IK, IK Sävehof, och från ishockeyn Luleå, Modo och Djurgården.

Målet är att samarbeta över sportgränserna för att på så sätt bli större och intressanta tillsammans i en situation där föreningarna var för sig kan upplevas som för små för de riktigt stora företagen.

Damerna Först

– Initiativet Damerna Först är ett initiativ som passar väl in i Skurus marknadsarbete gällande vår damelitverksamhet. Det har inget att göra med hur vi prioriterar i vår verksamhet internt eller vad som styr vår barn- och ungdomsverksamhet, säger Skurus marknadsansvarige Fredrik Åker.

Damlagets Ellen Voutilainen är en av de spelare i Skurus damlag som engagerat sig i satsningen.

– Damerna först är ett viktigt initiativ som jag tror kan lyfta fram damidrott. Genom samarbete mellan klubbar och idrotter möjliggörs ett idéutbyte där vi kan lära av varandra, säger Ellen.

Foto toppbild: Joakim Lindgren