Rikke Dahl Nielsen

Skurus linjespelare Rikke Dahl Nielsen flyttar hem till Danmark efter den pågående säsongen. Hon lämnar Skuru efter två fina säsonger, där hon utvecklats mycket som både person och spelare och blivit en av Skurus mest tongivande spelare.

– Jag har valt att flytta hem till Danmark för att komma närmare min familj, mina vänner och min pojkvän, berättar Rikke.

Rikke kom till Skuru inför säsongen 2022/23 från den danska andraligan och spelade mycket som högerkant och övergångsspelare. Det var från början ett oskrivet kort, men visade snabbt att hon var ett fynd.

– Hon visade en fantastisk attityd som jag fastnade för, säger Skurus tränare Magnus Oscarsson Söder.

Rikke lämnar Skuru med en mängd positiva intryck.

Jag kan verkligen rekommendera Skuru som klubb för att utvecklas både som människa och spelare!

– Jag är extremt tacksam för min tid i Skuru! Jag har trivts bra i laget och i Stockholm, som jag tycker är en otroligt fin stad. Jag har utvecklats mycket i Skuru båda på och utan för planen. Jag har endast bra minnen när jag tittar på min tid i Skuru och jag önskar alla i och omkring klubben allt det bästa för framtiden, fortsätter Rikke.

– Jag kan verkligen rekommendera Skuru som klubb för att utvecklas både som människa och spelare!

Magnus Oscarsson Söder fortsätter:

– Hennes resa i Skuru har varit fantastisk. Att hon tar sin handboll på största allvar har varit en stor framgångsfaktor för hennes utveckling. Noggrann i alla delar av förberedelse, träning och match. Hon har utvecklat alla delar i sitt spel, anfalls- och försvarsteknik, spelförståelse, taktik, fysik, allt har blivit minst en nivå bättre. Hon är nu enligt mitt tycke en av de bästa linjespelarna i handbollsligan.

– En jättefin spelare att få jobba med och hon har verkligen gjort allt hon kan för föreningens och lagets bästa. En sann kämpe och fin person och det är med ett visst vemod vi släpper henne vidare, fortsätter Magnus.

– Men samtidigt öppnar det också upp för andra spelare att göra samma resa som Rikke.

Blir en historisk spelare i Skuru

Skurus damelitansvarie Helgi Magnusson skräder heller inte orden när det gäller Rikkes två säsonger Skuru.

– Rikke har under sin tid hos oss anpassat sig väldigt fort till vår värdegrund och hon har varit stor tillgång för klubben på många plan. Arbetsviljan som hon har visat i den gröna tröjan speglar fint vilka egenskaper vi eftersträvar i vår förening. Hon har påverkat många nuvarande damspelare men även framtida spelare i Skuru på ett bra sätt.

– Vi är tacksamma för allt hennes slit och kommer hon alltid att vara en del av Skuru Handbolls historia.

Nu får vi dock njuta av Rikkes spel resten av säsongen. Och hon är laddad!

– Jag är enormt taggad inför de sista seriematcherna och inte minst SM-slutspelet. Drömmen är såklart att få avsluta min karriär i Skuru med ett SM-guld, avslutar Rikke.

Ny klubb i Danmark är ännu inte officiell. 

Rikke Dahl Nielsen
Rikke Dahl Nielsen som vi är vana att se henne, frispelad på linjen med målet i sikte. Foto: Joakim Lindgren

Foto toppbild: Joakim Lindgren