Oscarsson Söder inför morgondagens match mot Önnereds HK

Oscarsson Söder inför morgondagens match mot Önnereds HK

Säsongen är i sin linda och mycket har hänt sedan SM finalerna förra säsongen. Största förändringen är nog spelarrotationen som skett. Många duktiga spelare har lämnat för nya äventyr och in har det kommit nya spelare med energi och driv. Egentligen precis som vi vill att det ska vara. Att vi är en språngbräda ut i proffslivet är vi stolta över.

Innan SHE drog igång har vi varit igång i Svenska Cupen där vi är regerande mästare. Det är en titel vi ska göra allt för att försvara. Vi har också startat med att ta oss förbi gruppspelet som gruppetta och utan förlust. Nu väntar Kärra i åttondelsfinal. 

Upptakten av SHE kunde varit bättre. Tyvärr har spelet, egentligen som väntat, varit ganska ojämnt. Vi har sekvenser av hög klass men också stunder av mindre lyckade aktioner. Årets upplaga av Skuru har utan tvekan attityden och energin men saknar rutinen som grupp av jämna matcher. Men vi jobbar på för att hitta jämnheten och den tror vi kommer med tiden i takt med bra träning och vilja att utvecklas. 

Nu ställs vi i nästa omgång mot Önnered som jag på förhand tippat som 3a. De har en spets och en bredd så få andra i serien kan matcha. Önnered spelar alltid med mycket känslor och fysik. Det är ett tufft lag att handskas med. Vår chans är att fortsätta spela vår handboll och visa vår identitet. Vi vill spela med tempo och finess men samtidigt alltid med smartness.

Rätt saker i rätt tid.
Är tiden rätt för två poäng på torsdag?
Det vill vi se till att den är!

/Magnus Oscarsson Söder