I söndags var det dags för den avslutande omgången i div 1 norra mot Spånga HK som i torsdags säkrat en kvalplats till Allsvenskan. Trots att det på pappret var en betydelselös match var det inget som märktes av när matchen blåstes igång. Det var hög intensitet från start där båda lagen verkligen ville vinna. 

Det blev, trots tempot en trevande start. Det blev en målsnål tillställning där båda lagen fick leta ordentligt efter tajming i anfallsspelet. Spånga HK, som ofta karaktäriseras av tufft attackspel gav oss utmaningar i vårt försvarsspel. Vi gör verkligen jobbet och får otroligt bra träff bakåt och ställer till det för våra motståndare som får problem i uppställt anfallsspel. Samtidigt har vi svårt att förvalta de lägen vi får i vårt anfallsspel. Efter första halvlek är ställningen 8-8.

I andra halvlek växlar vi upp och kommer ut på banan med mer energi och noggrannhet. Vi spelar strukturerat och kommer till fina lägen och kan utnyttja rådande övertagsspel på ett bra sätt då Spånga avslutade första halvlek med en utvisning. Vi kan efter tekniska fel från Spånga både en, och två gånger kasta bollen i tomt mål från egen planhalva. Efter 10 spelade minuter i andra halvlek leder vi med 18-11. Vi lyckas sedan hålla det avståndet genom matchen. När det står 27-19 på tavlan och åtta minuter återstår slappnar vi av i vårt försvarsspel och några lätta bollar går in för Spånga. Trots detta gör den starka inledningen i andra halvlek att vi tillslit vinner matchen, på ett tryggt sätt med 32-26. Vi vinner matchen som ett riktigt kollektiv och det är så klart en väldigt härlig känsla.

Med facit i hand en stark insats. Nu kan vi med god energi fortsätta träningsveckan för att på fredag ta tåget till Jönköping för steg 4 i JSM där kampen om platserna till finalsteget i Maj ska göras upp.

Text: Sofie Hansson
Foto: Joakim Lindgren