Nacka HK delade på poängen i lördagens match i Division 1 Norra mot Årsta AIK. Slutresultatet i Nacka Bollhall skrevs till 30-30 efter att båda lagen haft chansen att avgöra på slutet.

Matchen inleds jämnt och vi och Årsta följer varandra i målprotokollet och turas om att ha ledningen. Efter 19 minuter lyckas vi få en tremålsledning och en känsla om att vi kan rycka ifrån skapas. Dock försvinner den känslan ganska snabbt och 3 minuter senare är det kvitterat. Slutet av halvleken fortsätter vi turas om att ha ledningen och när visslan för halvtid ljuder så är ställningen 14-16.

I omklädningsrummet så lyfter vi vikten av att fortsätta göra jobbet i försvarsspelet och att vi behöver jobba mer tillsammans. Vi pratar även om att få igång tempot i omställningsspelet.

Andra halvlek inleds med att Årsta gör två raka, vi får jobba ikapp ett fyramålsunderläge och det tar nästan 15 minuter innan vi har jobbat ikapp det. Med 8 och en halv minut kvar tar vi ledningen för första gången i andra halvlek men lyckas inte utnyttja läget att dra ifrån och vinna matchen.

Slutresultatet blir 30-30 i en match där vi inte har samma disciplin i anfallsspelet som i tidigare matcher och inte riktigt får samma träff i försvarsspelet. Matchens lirare går till Ebba Årehed som gör viktiga räddningar i slutet av matchen.

På söndag är det dags för omgång 11 och vi åker till Hudiksvall för att möta Strands IF
Avkast 16:00 i Hudiksvalls IH.

Text: Victor Ericson