Nathalie Hagman, Carin Strömberg och Elin Hansson.

Förberedelserna inför OS pågår som bäst. Just nu befinner sig landslaget i Göteborg där bland annat en landskamp mot Nederländerna väntar. 

I OS-truppen finns flera spelare med en bakgrund i Skuru. På bilden syns Nathalie Hagman (längst till vänster) som spelade i Skuru 2007–2011 innan hon via en sejour i Lugi blev proffs. I mitten sitter Carin Strömberg som var Skuru trogen från nybörjaråldern till dess att proffslivet tog över 2016. Elin Hansson (till höger) kommer också från Skurus bollskola och spelade i grönvitt fram till 2022 då flyttlasset gick till proffsspel i Rumänien.

Andra spelare i truppen med förflutet i Skuru är målvakten Evelina Eriksson (Skuru 2018–2020) och Mathilda Lundström (2016–2019). På det pågående förberedelselägret i Göteborg deltar även Daniela de Jong (2015–2022).

“OS är som en dröm”

Carin Strömberg gör sitt tolfte mästerskap (!) och sitt tredje OS och är en av landslagets mest meriterande spelare. OS blir dessutom lite speciellt för Carin. Till vardags spelar Strömberg i den franska toppklubben Neptunes de Nantes. Sedan 2021 har hon bott i Frankrike, så OS avgörs på hemmaplan för henne skulle man kunna säga.

– Att få spela OS i Frankrike är som en dröm. Man har märkt under lång tid hur stort OS är för det franska folket. Sen att även handbollen är så pass stor i Frankrike bidrar såklart, säger Carin Strömberg i en intervju på Handbollslandslagets hemsida.

Läs mer: Carin Strömberg: “Är som en dröm” – Handbollslandslaget

Foto: Daniel Stiller / BILDBYRÅN /

Bildtext: Nathalie Hagman, Carin Strömberg och Elin Hansson skriver autografer under ett besök på Partille Cup.