Skuru IK Handboll har gjort klart med ny tränare inför nästa säsong. Det är Magnus Oscarsson Söder som kliver in som huvudansvarig i tränarteamet. Vid sin sida kommer han att ha Calle Tagesson och Thomas Forsberg.

–Det är riktigt roligt att kunna presentera Magnus Oscarsson Söder som ny huvudtränare för vårt SHE-lag. Han är en skarp tränare, instruktör och rätt person att utveckla våra spelare, vårt lag och den ledande träningsmiljö som Skuru erbjuder, säger Nathalie Wingemo som är damelitansvarig i Skuru IK Handboll.

Magnus Oscarsson Söders kontrakt med Skuru IK Handboll löper på två år.

– Att gå in och ta tränaruppdraget i Skuru som är ett av Sveriges mest framgångsrika damlag är naturligtvis en ära och väldigt stimulerande. Det är också ett lag med både yngre talanger och spelare med lång erfarenhet på elitnivå vilket ger goda förutsättningar i det kollektiva arbetet. Dessutom ser jag fram emot att få jobba tätt ihop med dessa oerhört kompetenta tränarkollegor, säger Magnus Oscarsson Söder.

Magnus Oscarsson Söder kommer närmast från RP IF Linköping där han varit verksam som tränare för herrlaget under två år. Dessförinnan har han varit assisterande tränare i Hammarby under sex år i Handbollsligan och haft uppdrag som stadslagstränare för Stockholms Handbollförbund och är förbundsinstruktör för Svenska Hanbollförbundet. Han är i dag också engagerad som instruktör på Nationell Idrottsutbildning (NIU) vid Sjölins gymnasium Södermalm och Midsommarkransens gymnasium. Magnus Oscarsson Söder har sina rötter i Sannadals SK.

Samtidigt som Skuru IK Handboll knutit till sig Magnus Oscarsson Söder har klubben kommit överens med Calle Tagesson och Thomas Forsberg om att förlänga samarbetet. Calle Tagesson är sedan tidigare assisterande tränare och fysansvarig medan Thomas Forsberg är målvaktstränare.

-Calle och Thomas är viktiga kuggar i vårt maskineri och vår utgångpunkt har hela tiden varit helhetstänket och att skapa ett tränarteam där vi kombinerar förnyelse och kontinuitet, säger Nathalie Wingemo.

Till kontinuiteten hör också fortsatt engagemang från lagledarna Tatti Henryson och Johan Östlund. Tidigare lagledare Mats Niklasson övergår till andra uppgifter i Skurus damelitkommitté.