Årets sista herrmatch spelades borta mot Boden. Boden har avslutat säsongen väldigt bra och kom senast från en vinst mot topplaget Enköping. Skurus herrar kom från en serie matcher där man spelat riktigt bra, skakat lag som Enköping, Silwing-Troja, Bolton och Tumba, men inte riktigt mäktat med att vinna matcherna.
 
Mot Boden startar vi lite för försiktigt och vi behöver jobba oss in i matchen redan i ett tidigt stadie. Vi pratar ihop oss och gensvaret kommer direkt. Därefter följs lagen åt ända till det är åtta minuter kvar, då Skuru dragit ifrån till en fem-målsledning. Där hamnar vi i en svacka och Boden hämtar upp till lika igen men här kommer skillnaden.
 
I säsongens sista match går laget samman och avslutar på ett fantastiskt sätt. När det är fyra sekunder kvar sätter M6’an Jacob Kullmann vinstmålet och Skuru vinner matchen med 34-35. Utvecklingen har verkligen gått åt rätt håll över säsongen och laget och killarna förtjänade verkligen denna seger.
 
Nu när vi sammanfattar säsongen så väljer vi att fokusera på lagets utveckling. Det är helt andra spelare vi ser nu i de sista matcherna och samtliga i laget har vuxit enormt spelmässigt. Med det sagt så åker vi ur division 1 Norra och spelar därmed division 2 nästa säsong.
 
Eftersom målet med säsongen var att generationsväxla, så har vi med råge uppnått våra mål. Vi ser med tillförsikt fram emot nästa säsong, där vi i den lägre divisionen kan bygga vidare på lagbygget Skuru herrar. Vi fortsätter fokusera på återväxten och träningskulturen inom pojk/herr-sidan av Skuru IK, för att i framtiden återkomma till de högre divisionerna starkare.
 
Text: Jens Hansen
Foto: Joakim Lindgren