Isabel van Kerkvoorde och Michelle Holgersson i U20-VM

Skurus damspelare Isabel van Kerkvoorde (till vänster ovan) och Michelle Holgersson spelar just nu U20-VM i Nordmakedonien. Trots tisdagens förlust mot Frankrike i huvudrundan är laget klart för en spännande VM-kvartsfinal på torsdag mot Nederländerna.

Det svenska laget har stått för en stabil insats hittills i turneringen. Det blev tre raka segrar i gruppspelet mot Kina, Algeriet och Tjeckien.

I huvudrundan blev motståndet tuffare. Tyskland besegrades efter stor dramatik, trots en klar ledning en bra bit in i den andra halvleken. Det krävdes ett par makalösa frilägesräddningar av målvakten Stina Littorin (Kärra HF) innan två poäng kunde säkras.

I nästa match i huvudrundan stod Frankrike för motståndet och det skulle visa sig bli en för svår uppgift. Även om Sverige både kunde kvittera och gå upp i ledning en bit in i den andra halvleken, blev det en klar förlust med 22–28.

Nederländerna väntar i kvarten

Men trots det är blågult klart för kvartsfinal där Nederländerna väntar, som hittills är obesegrat i mästerskapet. Både Isabel och Michelle är försiktigt optimistiska inför kvartsfinalen.

– Vi har under turneringens gång utvecklat ett starkt och disciplinerat försvarsspel men även tagit stora kliv framåt i vårt anfallsspel vilket har genererat en kvartsfinalplats, berättar Michelle Holgersson.

– Inför kvartsfinalen mot Nederländerna kommer vi möta ett mångsidigt lag där det kommer krävas disciplin av oss både framåt och bakåt. Det kommer bli en spännande match som vi ser fram emot, fortsätter Michelle, som har noterats för fyra mål så här långt i turneringen.

Spelar även som mittnia

Isabel van Kerkvoorde fortsätter:

– Det blir en tuff men rolig match mot Nederländerna! Vårt försvarsspel blir väldigt viktigt för att hålla nere målen och få enkla första och andra fas mål. Framåt gäller det att vi håller uppe tempot och använder vår bredd i spelet, säger Isabel, som även fått spela en hel del som mitt-9 under turneringen förutom på sin ordinarie H9-position.

– Roligt och utmanande, kommenterar Isabel, som dundrat in sex mål hittills i U20-VM.

Kvartsfinalen mot Nederländerna kan ses på Viaplay på torsdag. Matchstart kl 18:00.

Foto toppbild: Privat

Logotyp U20-VM