Felicia Palm Robertsson

Säsongen 2023/24 års sista match i handbollsligan står på programmet. IF Hallby HK är motståndet på bortaplan och inför den matchen har vi frågat högernian Felicia Palm Robertsson (bilden) och tränare Magnus Oscarsson Söder hur de ser på matchen.

Skuru säkrade seriesegern redan i den förra omgången då IK Sävehof besegrades på hemmaplan och har ur det perspektivet inget att spela för. Hallby, som i praktiken är klart för SM-slutspel, slåss om en sjunde plats i tabellen.

– Men vi ska ner till Jönköping och spela en match och med sikte på ytterligare två poäng, säger Felicia Palm Robertsson.

– Det känns otroligt kul och skönt att gå in i sista omgången som klara seriesegrare. Vi är väldigt stolta över att vi säkrade vinsten i lördags. Men vi har självklart saker att jobba vidare på och att gå in i ett slutspel med en bra känsla är väldigt betydelsefullt. Därför känns en seger och en bra genomförd match viktig mot Hallby, fortsätter Felicia.

Senast lagen möttes var i Eriksdalshallen (samarrangemang med Hammarby) den 11 november. Då vann Skuru klart med 34–26. Men på hemmaplan är Hallby svårslaget och i skytteligans sjua, Hanna Wedenby, har hemmalaget en svårstoppad spelare. 100 mål har Hanna producerat, hittills… Senast i bortamatchen mot Kristianstad (knapp förlust 23–24) nätade hon 6 gånger.

Skurus tränare Magnus Oscarsson Söder tänker så här inför matchen:

– Förra säsongen åkte vi från Jönköping med en poäng. I år vill vi ha två. Även om tabelläget inte kan ändras vill vi försöka avsluta grundserien med en vinst. Men Hallby är ett bra lag och det blir förhoppningsvis en rolig match.

Matchen Hallby-Skuru spelas på onsdag kl 19:00 och kan ses på plats i Jönköping eller på Handbollsligan Live.

Foto: Anders Johnson
Bildtext: Felicia Palm Robertsson i målläge under höstens match mot Hallby. Tre mål blev det den gången från “Flisans” vänsterslägga.