Skuru IK Handboll väljer att flytta upp Hanna Lundvall från F16 till A-truppen. Klubben är överens med Hanna om ett avtal för spel i SHE till nästkommande säsong. “Hanna är en av de största talangerna i Sverige. Hon har valt att fortsätta sin satsning i Stockholm och Skuru på sin väg mot eliten och det har nu resulterat i ett välförtjänt A-lagskontrakt.”, säger huvudtränare Magnus Oscarsson Söder.

Lundvall har under säsongen främst tränat med A-truppen och F19/Nacka HK samt spelat matcher med F19 och F16 där hon varit väldigt framträdande och haft en stor roll i såväl USM som Norden Cup. På meritlistan finns även 7 U-landskamper (27 mål).

– Hanna är träningsvillig med fin attityd i sitt spel. Hon har starka kvalitéer både i anfall och försvar och hon har verkligen framtiden för sig. Hon kommer få växa in i rollen som seniorspelare och fortsätta utveckla sitt spel i takt med att hon kommer in i A-lagets spelidé. Det ska bli roligt att följa hennes väg mot att bli etablerad elitspelare och vi ska göra allt vi kan för att vårda det förtroendet vi fått att utveckla Hanna vidare, fortsätter Magnus Oscarsson Söder.

 

Hanna har förberett sig väl under säsongen som gått och ser fram emot att äntligen få börja spela seniormatcher.

Hur känns det att bli uppflyttad i A-truppen?
Det känns superkul! Det är en härlig och utvecklande miljö att vara i och jag trivs med tjejerna i laget, det är ett härligt gäng.

Du har tränat en hel del med damerna redan under denna säsong. Hur har det varit?
Det har varit lärorikt och väldigt kul. Det har varit ett bra sätt att slussas in i A laget och det har även varit en chans för mig att få känna på det hårda motståndet även fast jag inte fått spela seniorhandboll i år.

Du har även tränat och spelat med F19 och F16, hur har du fått ihop det under säsongen?
Det har gått bra. Men eftersom situationen ser ut som den gör, att jag inte har fått spela seniorhandboll i år så har vi ändå löst det efter de förutsättningarna som har varit. Jag har lagt mest fokus på att förbereda mig inför kommande säsong och matchträningen har jag fått genom att spela större turneringar såsom USM och Norden Cup.

Hur skulle du beskriva dig själv som spelare?
Jag är en snabb och explosiv spelare med bra spelförståelse både bakåt och framåt. Jag är en spelare som alltid ger allt i varje situation och som alltid jobbar hårt för lagets bästa och för att hela tiden utvecklas som handbollsspelare.

Vilka är dina styrkor och vad känner du att du behöver utveckla mest för att bli redo för att spela seniorhandboll?
Mina styrkor som handbollsspelare är att jag kan spela både bakåt och framåt. Jag har en bra spelförståelse och ett bra genombrott. För att bli redo för seniorspel behöver jag fortsätta utveckla fysiken för att orka stå emot samt det taktiska tänket.

Vad ser du fram emot mest med kommande säsong?
Jag ser fram emot att fortsätta utvecklas som handbolls spelare och att få känna på seniorhandbollen.

Innan det är dags att tänka på seniorspel ska du spela Finalspel i USM med F16 till helgen. Vad har du och laget för målsättningar inför det?
Vi ser fram emot en helg med massa rolig handboll. Det är en häftig känsla att vara där och vi ser fram emot att få möta riktigt bra lag och se hur vi står gentemot dem. Vi har en riktigt stark trupp och en härlig dynamik i gruppen. Målsättningen är självklart att ta oss så långt som möjligt och möjligheterna finns att kunna knipa en medalj.

Text: Joakim Lindgren
Foto: Joakim Lindgren