Skurus herr- och pojksida har några spännande år framför sig. På pojksidan kommer den ena stora truppen efter den andra med unga och hungriga handbollsspelare. På herrsidan fortsätter den stora generationsväxling som påbörjades förra året med en ung och mycket lovande trupp. Majoriteten av truppen är nu födda 2003, 04 och 05. Här kommer en rapport från herrsidans nya ansvarige Christer Bang. 

Klockan 09:00 på lördagen den 12 augusti startade vårt uppstartslägret på hemmaplan. Totalt inklusive ledare uppgick församlingen till 45, mer eller mindre vakna individer. På programmet stod fyra handbollspass, två pass med fystester, teambuilding och ett pass kring vår framtid.

Tempot ökade succesivt rätt snart under första handbollspasset. Det märktes att flera av killarna hade hållit igång handbollsarmen genom att delta i den sommarträning vi haft genom vårt samarbeta med Årsta AIK HF.

Därefter vad det dags för de första fystesterna. Tester av styrka och spänst stod på programmet. Det fanns en del killar som nog var lite nervösa, ”skulle den sommarträning jag genomfört gett resultat?”. För en hel del fick det svart på vitt, de hade utvecklats under sommaren medan en del inte klarade målen, som vår fystränare Johan Lundqvist satt på respektive övning och lag. Men en hel del imponerande resultat, exempelvis Adam som tog 5 reps på 150 kg i knäböj, Felix med 62 reps med maghjulet tätt följd av Emil, bara för att nämna några.

Innan lunch höll vår nya PA-tränare March i teambuildning-övningar.  Grupperna blandades friskt. Resultatet blev många skratt och en och annan tankeställare, ”det där med kommunikation är rätt bra”. Dag 1 avslutades med 3 timmar handboll.

Söndagens program hade ett snarlikt program, men med en förändring att nu var det traditionella Cooper-test som gällde. Efter lunch hade vi även en framtidsövning. I blandade grupper om fyra skulle alla killarna prata ihop sig om följande fråga: Skuru IK ska bli Stockholm bästa klubb för killar som vill utvecklas som handbollsspelare. Vad behöver vi göra?

Förslagen från grupperna var väl genomtänkta och stärkte oss ledare i tron på vad som ska genomföras. Exempel på de förslag som kom är; ”100 % fokus, attityd och inställning hos alla. Engagemang och disciplin. Eget gym i anslutning till Nacka Bollhall. Individuell teknikträning på respektive position. Lagaktiviteter och cuper.”

Försäsongen fortsätter med träningsmatcher för alla lag. A- pojkarna åker även till Bosnien och deltar i Banja Luka cup (7-10 september).

Text: Christer Bang
Foto: Matthew Tipple