Michelle Holgersson

Skurus damer inkasserade säsongens första poängförlust i Handbollsligan i fredagens bortamatch mot nykomlingen HK Aranäs. Skuru hade flera överlägen i matchen men Aranäs lyckades kämpa sig tillbaka gång på gång. Och trots Skuruledning med 25-24 med 20 sekunder kvar och bollinnehav lyckades Aranäs sno åt sig bollen och kvittera med matchens sista skott.

– Aranäs gör ett riktigt bra jobb och lyckas med det de vill. Vi är inte tillräckligt disciplinerade och gör för enkla misstag där vi bjuder in Aranäs i matchen, sammanfattar Isabel van Kerkvoorde, som gjorde säsongsdebut i Handbollsligan efter en tids skadefrånvaro.

”Släkten är värst” brukar det heta. Det gällde inte minst i den här matchen. Skurubekantingarna Elin Åkesson och Alva Persson, nu i Aranäs, slet kopiöst mot sina forna lagkamrater. Elin blev matchens främsta målskytt med hela 10 mål. 8 av dessa var på straffkast där Elin var 100%-ig. Alva fick inte riktigt lika mycket speltid men visade periodvis vilken potential det finns i henne.  

Skuru då? Ja, tjejerna hade stora problem med Aranäs höga försvar och blev ofta avblåsta för tekniska fel. Det var en besvikelse att de grönvita inte lyckades luckra upp Aranäs offensiva försvar. Men i slutet av den första halvleken lyckades dock Skuru dra ifrån något. Matchens delikatess stod Clara Petersson Bergsten och Hanna Lundvall för när Clara serverade en perfekt luftpass som Hanna tog emot med en hand och satte halvtidsresultatet 15-11 till Skuru.

Isabel van Kerkvoorde
Isabel van Kerkvoorde är tillbaka i laget efter sin skadefrånvaro. Men idag fick Isabel och hennes lagkamrater nöja sig med en poäng i bortamatchen mot Aranäs. Foto: Joakim Lindgren (arkivbild).

I den andra halvleken ledde Skuru som mest med 18-13 och det var inte många som trodde att Nackalaget skulle släppa den ledningen. Men Aranäs ville annat. Ett rejält kämpande hemmalag och med en intensivt coachande Rustan Lundbäck kämpade sig i kapp till 24-24 med fyra minuter kvar av matchen. Resten av matchen var mer en uppvisning i tekniska fel från båda lagen. Rikke Dahl Nielsen kämpade in 25-24 efter fint samarbete med Alexandra Bjärrenholt men med matchen sista skott fastställde Aranäs slutresultatet 25-25.

Det var ett besviket Skurulag som därmed tappade sin första poäng i Handbollsligan. Men ett rättvist slutresultat får vi sammanfatta det hela med.

Men positivt i Skuru var alltså att Isabel van Kerkvoorde var tillbaka i laget efter den skada hon ådrog sig i säsongsinledningen.

– Det känns riktigt roligt att vara tillbaka! Jag ser fram emot att spela många bra och utvecklade matcher med tjejerna framöver, berättar Isabel från spelarbussen på väg mot Stockholm. 

Fakta

Aranäs målskyttar: Elin Åkesson 10 (8), Lovis Jansson 4, Ellen Davis 3, Alva Persson 3, Tilda Kjörling 3, Nicolina Fredriksson 1, Anna Heed 1.

Skuru målskyttar: Alexandra Bjärrenholt 8 (6), Hanna Lundvall 4, Clara Petersson Bergsten 4, Rikke Dahl Nielsen 3, Isabel van Kerkvoorde 2, Michelle Holgersson 2, Ellen Voutilainen 1, Felicia Palm Robertsson 1.

Matchens lirare: Elin Åkesson (Aranäs) och Rebecca Nilsson (Skuru).

Domare: Magnus Bergman och Charlie Yvander

Utvisningar: Aranäs 4 x 2 minuter och ett rött kort. Skuru 3 x 2 mnuter.

Publik: 289

Text: Jan Lindén
Foto (arkivbild): Joakim Lindgren

Bildtext toppbilden: Michelle Holgersson, en av många besvikna Skuruspelare efter en tappad poäng mot Aranäs.