Skuru F18 blir ett av tjugo lag som spelar USM steg 4 i början av mars. Detta stod klart efter steg 3 som spelades helgen 6-7 januari i Stenungssund.

Gruppen bestod av Stenungsunds HK, VästeråsIrsta HK, Eslövs IK och Skuru IK. Två av lagen skulle behöva avsluta sitt USM-äventyr och två av lagen skulle vara klart för steg 4 vid helgens slut.

I första matchen på lördagskvällen ställdes Skuru mot Eslöv. Första matchen är alltid viktig och särskilt mot Eslöv som på pappret har ett mycket bra lag. Matchen startade bra för Nackatjejernas del. Bra försvar- och målvaktsspel ledde till en ledning med tre mål vid halvtidsvilan. Eslöv testade att spela 7–6 och förändrade sitt försvarsspel men när matchen stod och vägde så drog Skuru ifrån och vann med 19–15.

Dagen efter väntade arrangörerna Stenungsund, som öppnade matchen riktigt starkt och spelade jämt första kvarten av matchen. Sedan var det Skuru som tog kommandot i matchen och tog en klar ledning. De grönvita tjejerna vann till slut med hela 32–18.

Dramatisk sista match

Sista och avgörande matchen spelades mot VästeråsIrsta. Förutsättningarna var att VästeråsIrsta behövde vinna för att gå vidare, då dom förlorade mot Eslöv. För Skurus del kunde laget förlora med två mål för att behålla förstaplatsen i gruppen, men inte förlora med mer än sju mål mot VästeråsIrsta för att tappa andraplatsen i gruppen till Eslöv.

Matchen blev mycket intensiv och väldigt jämn. Efter en riktigt bra halvlek från bägge lagen var resultatet 11–12 till Skurus fördel. I andra halvlek var VästeråsIrsta mer effektiva i sina avslut än vad Skuru var, vilket innebar en förlust med 24–19.

Därmed gick VästeråsIrsta som gruppetta och Skuru IK som tvåa vidare till steg 4 som spelas 9-10 mars.

Skurus huvudtränare Oliver Ischt var trots den avslutande förlusten nöjd med insatsen totalt sett.

– Det var väl just andra halvlek mot VästeråsIrsta där vi inte riktigt orkade hålla ihop försvarsspelet och inte riktigt fick den träff i anfallsspelet som vi haft tidigare matcher. Det är klart att det är tråkigt att både förlora och att mista förstaplatsen i gruppen, men vi kan ändå glädjande konstatera att Skuru F18 kommer spela steg 4, sammanfattade Oliver.

Tack till Stenungsund för ett bra arrangemang och till alla supportrar som stöttat oss på plats eller från distans.