Äntligen var det dags för JSM steg 4. I fredags tog vi tåget till Jönköping för att fightas om en plats till finalsteget senare i vår. Kärra HF, Halmstad HF, Hallby IF och H43 Lund stod för motståndet och bjöd upp till fyra tuffa matcher där vi stod som vinnare i tre, men fick se oss besegrade i en. Facit blev, precis som vi kämpat hårt för en gruppseger och en biljett till finalspelet där vi vill vara med och slåss om medaljerna. 

Första inledande matchen mot Kärra HF blev en nagelbitare där vi efter slutsignal stod som segrare med en boll. Vi var förberedda på Kärras skytte men hade trots det svårt att få stopp på just det. Vi kunde i inledningen ändå ta ett grepp om matchen och ledde stundvis med fem bollar. Kärra gav sig aldrig och kunde mål för mål hämta ikapp och med bara några minuter kvar var det helt jämnt. Denna gång drog vi det längre strået och kunde med slutsekunder styra undan Kärras sista chans till kvittering och fira vår första seger i steg 4.

Efter en het match mot Kärra HF stod nu Halmstad HF som motståndare. Det var jämnt i inledningen men vi kunde sedan som ett kollektiv styra matchen och tillslut vinna med betryggande 27-15.

Två av två segrar gav oss bra förutsättningar inför söndagens matcher.

I söndagens första kamp mötte vi ett taggat Hallby HF som utmanade oss med ett 7-6 från start. Vi ångade på bra och samtliga spelare drev laget framåt. Det blev efter 50 spelade minuter en övertygande seger med 30-21. Efter segern mot Hallby HF var vi klara för avancemang men ville självklart knyta ihop säcken mot H43 Lund i den avslutande matchen.

Det blev jämnt och H43 Lund som hade ett avancemang till Uppsala på spel gav oss en rejäl utmaning. Det lossnade aldrig för oss och det blev en krigarinsats från båda lagen. Vi följs åt hela matchen men när slutsignalen går har H43 Lund gjort ett mål mer än oss och förlusten är ett faktum. Den känns och vi är inte nöjda men kan ändå med lite distans se framåt och vara stolta över helheten som förlänger säsongen som får avslutas i Uppsala i maj.

Nu blickar vi framåt mot två avslutande matcher i juniorserien och lite välförtjänt vila innan förberedelserna börjar.

Tack till alla supportrar som tog sig till Jönköping i helgen för att heja fram oss!

Text: Sofie Hansson
Foto: Joakim Lindgren