Skuru F14 spenderade den gångna helgen i Bålsta för USM Steg 3. I gruppen återfanns förutom värdklubben Bålsta IF även IF Hellton och Ystads IF. De senare förväntades stå för det tuffaste motståndet, och så kom det även att bli. 
 
Den förväntade gruppfinalen spelades redan i första omgången på lördagen och blev avsevärt mer spännande än vad den hade behövt bli. I stället för att stänga matchen vid en femmålsledning i andra halvlek blev det nervöst bland de grönvita och vi slarvade bort några anfall. Ystad fick ett momentum som de utnyttjade och hade i slutminuten kommit ikapp i målprotokollet. Men en match varar 40 minuter och i den absolut sista sekunden fastställde vi en uddamålsseger genom att snabbt slå ett frikast direkt i mål.
 
Söndagens matcher tog sig tjejerna därför an både lättade och ivriga att visa att de kunde bättre än vad de åstadkommit dagen före. Ett ettrigt och aggressivt försvarsspel stängde ytan bakom niometerslinjen och matchen mot Hellton blev aldrig jämn. I stället kunde vi utnyttja försvarsspelet till ett framgångsrikt omställningsspel med många fina och enkla mål framåt. Avslutningsmatchen mot Bålsta blev mindre välspelad, men tjejerna fick tillfälle att öva på ett mer defensivt försvarsspel för att förstå hur det kan användas mot vissa motståndarlag.
 
Inför steg 4 tar vi med oss vad en motståndartränare konstaterade om att vi hade en jobbig bänk. “För varje spelare ni byter ut kommer det in en lika bra.”
 
Skuru IK – Ystads IF     17 – 16
 
Skuru IK – IF Hellton   29 – 14
 
Skuru IK – Bålsta IF     27 – 9
 
Slutligen, flera tillresta familjer gjorde att vi hade starkare publikstöd än andra och det betyder naturligtvis oerhört mycket. Tack och applåd till vår trogna supporterskara. 
 
Text: Martin Lindvall
Foto: Martin Lindvall