Flickor-14

Årets höjdpunkt för ungdomsspelare väntar, USM-finaler i Uppsala. Skuru har två lag på plats, flickor-14 och flickor-18. Och det är två förberedda och laddade lag som tar sig till Uppsala för ett spännande finalspel.

F14 (bilden) tar sig an Ystads IF HF, BK Heid och Spånga HK. De två bästa lagen tar sig till semifinal och övriga två lag får spela placeringsmatcher.

Ines Karlahag och Julia Stenvall Coldring är två spelare i F14 som ser fram emot finalspelet i USM.

– Det är så kul att få åka i väg och möta bra lag från andra delar av landet. Men det också lite extra nervöst och det känns att det är mer på allvar när det är inspring och fin inramning kring matcherna, säger Ines och Julia.

Lagets huvudtränare Johnny Lindberg fyller i:

– Vi åker upp för att ha riktigt kul med laget. Det blir en fin avslutning på säsongen för det här härliga gänget, säger Johnny.

F18 har satt upp ett tufft mål inför Helgen. Skurus tränare Helgi Magnusson berättar:

– Vårt mål är att ta oss till semifinal. Vi förväntar oss bra motstånd och tuffa matcher där vi får visa på prov hur pass skickliga spelarna är, inte endast handbollsmässigt utan även hur bra vi är på att hantera press.

Helgis lag får ett tufft motstånd i gruppspelet. Laget möter Kärra HF, Önnereds HK och Alingsås HK.

– Vi är ett bra kollektiv med många tjejer där USM i Uppsala inte är någon slutdestination. Det här är tjejer som har ännu högre mål och vill visa upp sig i ännu större sammanhang i framtiden, säger Helgi.

Foto toppbild: Joakim Lindgren

F18 Skuru IK Handboll
Jublande F18-spelare efter att laget kvalificerat sig till USM-finalspel. Får vi se tjejerna så här glada även efter helgens USM-finalspel i Uppsala?