Handbollsåret 2024 börjar på sämsta tänkbara sätt för Skurus damlag. Lagkaptenen och försvarsklippan Ellen Voutilainen skadade sig svårt på en träning och efterföljande läkarundersökning visade att främre korsbandet i vänster knä var av. Därmed missar Ellen resten av säsongen.  

– Knät vred sig vid en attack i anfallet, i en rörelse jag säkert gjort 100 gånger tidigare, berättar en bedrövad Ellen Voutilainen. Det känns otroligt tungt och tråkigt att min säsong tar slut redan nu, en säsong där vi som lag presterat otroligt fint. Så det känns riktigt tufft att inte fortsätta spela säsongen ut med tjejerna, men jag hoppas på att ta mig tillbaka in i hetluften under nästa säsong, fortsätter Ellen.

Det är andra gången som Ellen skadar sitt korsband. Förra gången, för fem år sedan, var det korsbandet i höger knä. Den gången kom den finländska landslagsspelaren tillbaka med bravur.

– Ellen Voutilainen är vår lagkapten och förkroppsligar allt Skuru står för. Självfallet lider vi svårt med henne nu och vårt fokus framöver är att ge henne bästa möjliga förutsättningar att komma tillbaka. Hon har gjort det tidigare, vet vad som krävs och ingen tvivlar på att hon fixar det igen. Nu tar vi ett steg i taget tills Ellen är på banan igen och Handbollsligan får tillbaka en av de stora profilerna, säger Jonas Johansson som är ordförande i Skuru IK Handboll.

Foto: Joakim Lindgren