Eken Cup 2024

Eken Cup är klar för i år. 1639 matcher har spelats under tre dagar och överallt på Gubbängsfältet fanns det gröna och vita Skuruspelare. Något som inte var så konstigt med tanke på att Skuru var den absolut största klubben på plats med sina nästan 50 anmälda lag.

Solen sken över Gubbängsfältet under Ekens tre dagar och vid vårt traditionella Skurutält samlades spelare, ledare och familjer. Det är svårt att sammanfatta så många matcher och så mycket roligt men här är några highlights från helgen som varit.

Eken Cup 2024
Medaljutdelning för Skurus tjejer födda 2012. Foto: Carl-Erik Paulin

3 lag i final

Tre Skurulag gick hela vägen till final i år. I F14 (födda 2009) blev det till och med Skuru mot Skuru, så en garanterad Skuruvinst med andra ord.

I F16 (födda 2007/2008) föll våra tjejer i en tuff final mot VästeråsIrsta. Värt att nämna är även våra tjejer födda 2011 (F12) som gick till semi med inte mindre än två lag, dock tog det roliga slut i semi.

Lyssna: Två av Skurus tjejer födda 2011 blev intervjuade av Sveriges Radio om varför Eken är så speciellt.

Rekord i antal anmälda pojklag

Att Skuru brukar ha många tjejlag anmälda hör inte till ovanligheterna, även om 10 lagen anmälda i Skuru F8 (födda 2015 och 2016) var ovanligt många i år. Men det som är extra kul är att Skuru slog rekord i antal anmälda pojklag, eller vad sägs om hela sex lag i P8, fyra lag i P9 och tre lag i P10. Vi hade dessutom lag i såväl P11, P12 och P14!

Eken Cup 2024
20 pojklag från Skuru deltog i Eken Cup. Foto: Christian Edling

Skuru F10 (födda 2013) fick Fair play-pris

För andra gången uppmärksammades våra Skuru-tjejer födda 2013 med Eken Cups utmärkelse “ett himla schysst lag”. Motiveringen löd:

“Tränare och bänk är väldigt peppande. Lyfter även det andra laget. Spelar utgrupperat försvar. Skuru IK vit är precis vad ett schysst lag ska vara. Både spelare, bänk, ledare och publik peppar inte bara sitt eget lag utan gläds av motståndarnas framgång också. Genom sitt 3-2-1-försvar spelar de modern handboll och genom att alla spelar på alla positioner och snabba byten blir det en underhållande handboll att titta på.”

Foto: Eken Cup

Foto toppbild: Carl-Erik Paulin
Bildtext: Segerdans på Gubbängsfältet