, Isabelle van Kerkvoorde och Michelle Holgersson

Det blev till slut en sjätteplats för Isabel van Kerkvoorde och Michelle Holgersson och de andra blågula tjejerna i det svenska U20-landslaget när VM avslutades i helgen. I matchen om 5–6 pris mot Portugal blev det en knapp förlust med 25–26.

– Totalt sett är vi nöjda med insatsen i VM, men vi känner att vi hade kunnat ge mer och vi fick inte ut allt av vårt spel, berättar Michelle Holgersson.

Michelle blev bästa svenska målskytt mot Portugal med fem mål. Skurukollegan Isabel van Kerkvoorde svarade för ett mål.

Efter kvartsfinalförlusten mot Nederländerna i torsdags fick Sverige tampas om platserna 5–8 i stället för om medaljer. Första matchen i den avslutande delen av världsmästerskapet spelades mot Island där Sverige gjorde en av turneringens bästa matcher och vann med 33–31. I den matchen noterades Michelle Holgersson och Isabel van Kerkvoorde för fyra respektive tre mål.

Matchen innebar att Sverige fick spelade match om 5–6 plats där det alltså blev respass mot Portugal.

– Den här gruppen spelare är hårt jobbande och ambitiösa med sin handboll. Vi har ett par spelare som har alla möjligheter att slå sig in i A-landslaget på sikt. Jag tror många kommer gå “all in” på sin handboll och ha långa, fina karriärer, sammanfattar förbundskaptenen Jesper Östlund U20-VM på Handbollslandslagets hemsida.

Frankrike vann U20-VM efter finalvinst över Ungern.

Fotomontage toppbild: Joakim Lindgren

U20-landslaget
U20-VM är över och Sverige hamnade på en sjätteplats. Foto: Handbollslandslaget / IHF /Jure Banfi / kolektiff