Skuru IK har gjort klart med den lovande högernian Anna Lehtinen. Den vänsterhänte talangen från Kroppskultur har signerat ett tvåårskontrakt och ansluter till Nackaklubben till sommaren.

– Det känns både spännande och som en mycket rolig utmaning. Jag ser verkligen fram emot att ta mig an den här uppgiften, säger Anna Lehtinen.

Anna, som fyllde 20 år i mars, är en vänsterhänt skytt och en tuff försvarsspelare som gillar att smälla på.

– Jag har en vinnarskalle också. Jag vill vinna till varje pris, berättar Anna.

För de som inte vet, vem är personen Anna Lehtinen?

– Jag är en glad och social tjej från Uddevalla, som brinner för handbollen.

Anna har spelat i Kroppskultur sedan barnsben men väljer nu att ta nästa steg i sin karriär. Och när möjligheten dök upp var valet enkelt.

– Det kändes som ett självklart val när Skuru hörde av sig. Efter samtalet med tränaren Magnus Oscarsson Söder fick jag ett väldigt bra intryck och det kändes som att Skuru kan erbjuda en bra miljö där jag kan fortsätta utvecklas, säger Anna.

Vad har du för förväntningar på nästa säsong i din nya miljö?

– Att jag kommer att ha stora möjligheter till att utvecklas både som handbollsspelare och individ. Jag hoppas också kunna lära mig en hel del av de andra duktiga spelarna i laget såklart.

“Stor potential i den tjejen”

Skurus tränare Magnus Oscarsson Söder och damelitansvarige Helgi Magnússon ser fram emot att få in Anna i Skurus damelitverksamhet.

– Det ska bli spännande att få jobba med Anna kommande säsonger. Hon har ett stort arbete framför sig men jag tror att det finns en potential i den här tjejen att ta några steg till i sin utveckling. Jag ser fram emot att få följa hennes resa till Handbollsligan. Är hon beredd att lägga ner tiden som krävs så tror jag vi kan få se henne göra debut i Handbollsligan redan nästa säsong, säger Magnus.

Helgi Magnússon fyller i:

– Att vi knutit till oss Anna befäster vår verksamhetsidé om att vi hela tiden tänker framåt och utifrån ett längre utvecklingsperspektiv. För att kunna erbjuda en miljö som är utvecklande behöver vi spelare som kommer ge övriga i damelitverksamheten bra sparring. Detta kommer Anna kunna göra, kommenterar Helgi.

– Hon är en spännande spelare som redan har tagit sina första steg elitmässigt i Damallsvenskan med Kroppskultur. Nu tar hon ett ännu större steg, men med den gemenskap vi har i klubben och runt laget kommer Anna få ett bra stöd att etablera sig hos oss.

I sommar går flyttlasset till Stockholm och Anna ansluter till truppen i augusti.

– Jag ser verkligen fram emot att träffa alla tjejer i laget och komma igång i min nya miljö i Skuru, avslutar Anna.

Foto toppbild: Joakim Lindgren