Alice Salmi

Skurus talangfulla linjespelare Alice Salmi har signerat ett nytt kontrakt för Skuru Handboll som gäller för de två kommande säsongerna. 

– Skuru är min moderklubb och jag trivs väldigt bra här. Det känns extremt kul att Skuru tror på mig och att båda parterna vill förlänga, säger Alice Salmi.

Alice, som fyller 20 detta år,  har alltså representerat Skuru ända sedan bollskolan och är redan inne på sin tredje säsong i Skurus damlag.

– Jag kom upp till A-lagstruppen i mitten av säsongen 2021/22. Det försa halvåret gav mig extremt mycket, vår tränare Magnus Oscarsson Söder lärde mig mycket om detaljer i mitt spel och hur man kan tänka smartare som spelare, fortsätter Alice.

– Jag känner en stor trygghet och en tro på att jag kommer fortsätta att utvecklas i Skuru!

Alice bildar tillsammans med Rikke Dahl Nielsen en stark duo som linjespelare och som kompletterar varandra bra.

– Vi är lite olika spelartyper och vi har ett väldigt fint samarbete, tycker Alice. Vi lyfter saker vi kan göra bättre men även saker vi gör bra. 

Inför slutspurten av serien och det kommande SM-slutspelet är Alice optimistisk.

– Jag tror på varenda spelare i vår trupp. Tillsammans med vår ledarstab har vi skapat en bra träningsmiljö med tydliga mål. Vi har satt som mål att vara topp fyra i serien den här säsongen och och i slutänden vill vi vara med och slåss om SM-guldet, avslutar Alice.

Skurus tränare Magnus Oscarsson Söder är också nöjd och ser fram sin linjespelares fortsatta satsning.

– I Alice har vi en skicklig linjespelare med massor av attityd som älskar att tävla. Hon är också en väldigt positiv person som sprider glädje i gruppen men som samtidigt ställer höga krav på sig själv och sin omgivning, berömmer Magnus.

– Hon gör alltid sitt yttersta för laget men är inte den som får mest uppmärksamhet för allt slit. Men vi uppskattar verkligen all den energi hon lägger ner på sin handboll och vi är glada att få jobba vidare med henne kommande år.