Vår verksamhet

Vår verksamhet

Omfattande barn- och ungdomsverksamhet

Skuru IK har under många år varit den handbollsklubb som har flest barn- och ungdomslag som spelar i handbollens seriesystem i Stockholm. Skuru IK Handboll har idag totalt cirka 35 lag – från våra dam- och herrlag och hela vägen ned till de yngsta. Totalt är det bortemot 850 medlemmar i Skuru IK som är engagerade i handbollen på ett eller annat sätt.

Kontaktpersoner för lagen i Skuru IK Handboll hittar du på respektive lags hemsida. Om du har frågor – kontakta kansliet.

För de yngsta som precis börjat skolan startar vi varje höst upp en ny Bollskola. Vi vet både genom egna och andras erfarenheter att en stark barn- och ungdomsverksamhet är en förutsättning för att också kunna bedriva en bra seniorverksamhet. Skurus vision är att bygga elit på egen grund så därför ser vi gärna att vi kan få utveckla spelare i Skuru hela vägen från Bollskolan till seniorernas A-lag.

 

”Utmärkt Förening”

Skuru IK Handboll är tilldelad utmärkelsen ”Utmärkt Förening”. En utmärkt förening ska bland annat ha en policy om alkohol, mobbing, jämställdhet, ledarskap och skadeförebyggande arbete. En utmärkt förening är en förening som arbetar med värdegrunds- och utvecklingsfrågor, i syfte att föreningen och dess verksamhet ska vara en attraktiv, trygg, säker och utvecklande miljö, för alla barn och ungdomar oavsett ambitionsnivå.

 

Engagerade ledare, föräldrar och sponsorer

För att idrottsverksamheten ska fungera bra krävs förutom att ha spelare många andra som är villiga att hjälpa till och/eller på annat sätt stötta verksamheten.

I handbollen har vi genom alla år haft många duktiga tränare och lagledare och det är genom deras idoga arbete som grunden för de olika lagens framgångar har lagts. De många timmar av ideellt arbete som dessa cirka 150 ledare lägger ned på verksamheten går inte att överskatta.

Som förälder har man också en viktig roll att spela – man ska skjutsas till och från träningar och matcher, man ska ge sina barn positiv stöttning i deras idrottsutövande och man har en viktig roll som finansiär och deltagare i olika arrangemang – i och utanför idrottshallarna.

Vi får också ekonomiskt stöd från många företag och organisationer genom sponsring. Det är vi oerhört tacksamma för eftersom det finns mycket som kostar pengar i idrotten. Våra sponsorerna hjälper oss att bedriva en bra verksamhet – alltifrån Bollskolan och upp till våra seniorlag.

 

Många lyckade arrangemang

Ett utmärkande drag i handbollssektionen är de många olika arrangemang vi har.

Varje år säljer vi julgranar vid ICA Nära i Ektorp och utanför ICA Maxi i Svaltan. Skuru IK arrangerar även årligen tre barn- och ungdomshandbollsturneringar – Skurucupen och Skurucupen Mini i september och Sporrong Minihandbollcup i början av maj. Vi driver också kiosken i Nacka Bollhall och arrangerar SM-steg i ungdoms- och juniorhandbollen och mängder av seriematcher för alla våra lag i alla åldrar.

 

Tack för alla insatser!

För att allt detta ska fungera krävs framförallt en sak – mängder av engagerade föräldrar, ledare, spelare, sponsorer och andra supportrar som ställer upp och gör Skuru IK Handboll till den framgång den idag är. Vill du vara med att hjälpa till?