I årets sista match lyckades Skurus herrlag äntligen knipa den efterlängta poängen som de varit så nära de senaste matcherna! Och det var nära en fullpott mot Bålsta men en olycklig dubbelutvisning i slutskedet av matchen ställde till det för våra killar i grönt och vitt.

Sett utifrån våra Skurukillars perspektiv fick matchen en riktig mardrömsstart i stil med vårt landslags semifinal mot Frankrike. Efter ungefär 9 minuters spel var ställningen 0-6 i Bålstas favör. Skuru tog timeout och försökte starta om matchen.

Skuru kämpade sig tillbaka

Sakta men säkert jobbade killarna sig in i matchen igen med mål av Eric Fornander, Maximilian Lindblom, Petter Blid och Petter Strömberg. Efter en urstark avslutning de sista fyra minuterna med tre raka mål var ställningen 9-12 i paus. Med en känsla av att Skuru var på gång!

Vilket man visade prov på i början av andra halvlek. På mindre än tre minuter stänkte Eric in tre mål och helt plötsligt var det lika och match igen. Resten av halvleken böljade fram och tillbaka där Bålsta några gånger försökte dra ifrån men Skuru varje gång bet sig fast. Spelare att lyfta från den här perioden är återigen Eric men även Oliver Ischt, Adam Johansson samt målvaktsspelet hos Mattias Wallman.

Dubbelutvisning avgjorde

Med mindre än fem minuter kvar att spela såg Eric och Petter Strömberg till att Skuru kunde ta ledningen, och som mest ledde våra killar med 26-23. Dock tog det tyvärr slut på det roliga där. En olycksalig dubbelutvisning, under matchens sista skälvande minut gjorde att Bålsta kunde komma i kapp. När domaren blåst av matchen var ställningen 26-26 och fastän det var våra killars första poäng för hösten var det Bålsta som firade som vinnare.

På grund av sjukdomar och liknande så var Skuru för dagen förstärkt med ett antal profiler som vi vanligtvis hittar i andra Skurulag. Oliver Ischt (bilden), som med sina fyra mål i andra halvlek bidrog starkt till poängen, känner många som assisterande tränare till vårt damlag. Petter Blid och Petter Strömberg har dels spelat i herrlaget under flera år men är numera tränare för Skurus killar födda 2014. Skurus 14-killar tillsammans med våra tjejer födda 2010 (där för att heja på sin tränare Maxi) skapade en liten med röststark hejarklack som gjorde allt de kunde för att poängen skulle hem till Nacka.

Jens Hansen, Skurus tränare kommenterade första poängen.

– Årets första poäng bärgat men det skulle varit två. Tråkigt att matchen ska avgöras på teknikaliteter men killarna visar tydligt att vinsten hörde hemma hos Skuru. Våra yngre lovande spelare visar framsteg men det är ett stort steg att ta, från juniorhandboll till den seniora versionen. Nu tar vi matchledigt i några veckor och passar på att bygga upp oss fysiskt och tekniskt inför den andra halvan av säsongen.