SM-slutspelet: Skuru klart för final efter kross!

SM-slutspelet: Skuru klart för final efter kross!

Skuru är glädjande klart för SM-final efter att på första maj besegrat Lugi i Lund med utklassningssiffrorna 35-21 (16-10). Därmed blev det 3-1 i matcher i semifinalserien. Ett stort GRATTIS till hela truppen, såväl spelare som ledare!

Senast Nackas stolthet var i SM-final var våren 2016, då Sävehof svarade för motståndet och blev för svårt. Det kan åter bli Partillelaget på ena planhalvan. Sävehof kan fixa en finalplats genom seger hemma mot H 65 Höör på torsdag kväll.

Skuru inledde även onsdagens match på ett utmärkt sätt. Efter knappa 10 min. spel var ledningen 6-2. Båda lagen hade under första kvarten många skott i trävirket, men det gästande laget trampade på och hade ledning med 16-10 i halvtid genom perfekt försvars- och anfallsspel. Hemmalagets målspottare – i vanliga fall – Hannah Flodman och Melissa Petrén, kom inte till alls.

I målet agerade dessutom Evelina Eriksson rena väggen efter att endast släppt in åtta spelmål och då kom upp i 44 i räddningsprocent.  

 Man kunde nästan förvänta sig att Lugi skulle inleda andra halvleken på ett bättre sätt efter snack i pausen. Men Skuru gjorde tre snabba mål och ändrade ställningen till 19-10. Därefter var bara frågan, hur stor seriesegrarens vinstsiffror skulle bli. Skuru spelade gladhandboll och vid full tid visade tavlan 21-35. En förkrossande seger alltså för laget från Nacka..

Det gick inte att upptäcka en enda svag punkt i det segrande laget. Samtliga spelare visade hög klass. Rebecca Nilsson vaktade buren den sista kvarten och hann med ett antal räddningar även hon.

Försvarsspelet var som nämnts utmärkt. De unga och orutinerade motståndarna hade verkligen svårt att tränga igenom den kompakta muren. Och framåt tillkom målen från alla tänkbara positioner som genombrott, linjemål, kontringar m m.

Skuru hade elva målskyttar och bäst denna afton lyckades Ulrika Olsson med sex fullträffar.  

Skurus coach i normala fall, Mats Kardell, var fortfarande sjuk och följde inte med till Lund. Åter var det Calle Tagesson som coachade laget. Han uttryckte i början av den andra halvleken vid en time out:

-Det är för djävla bra. Fortsätt så här och visa upp en lika fin handboll resten av halvleken. Sagt via Sportkanalens sändning.

Det var bara att hållas med den gode Calle.

I slutet av matchen luftades avbytarbänken. Då kom även Frida Rosell och Isabelle Andersson in på banan. Därmed var hela laget bidragande till den stora segern och avancerandet till SM-finalen.  

Lagkaptenen Jenny Södrén – svårstoppad som vanligt på linjen och bra bakåt – intervjuades efter matchen i Sportkanalen.

-Jag är givetvis mycket stolt över våra spelares insats. Skönt med denna stora seger, som vårt fina försvarsspel bäddade för.  

Lugi har gjort en bra säsong men räckte inte till i längden i semifinalserien. Laget vann dock en match där. Men Skuru rutin och bredare trupp fällde avgörandet.

Melissa Petrén, gjorde nu sin sista match för Lugi. Hon spelar nästan säsong i danska Horsens.

-Tråkigt att avsluta så här. Vi var denna gång varken bra bakåt eller framåt. Skuru var alltför starkt.    

Matchbild: 0-2, 2-6, 7-9, 7-14, (10-16), 11-24, 17-28, 21-35.

Skurus målskyttar: Ulrika Olsson 6 (1), Hanna Åhlén 5, Daniela De Jong 4, Alexandra Bjärrenholt 4 (2), Elin Hansson 4, Jenny Södrén 3, Hannah Scheuer Larsson 3, Mathilda Lundström 2, Carolina Ingesson 2, Frida Rosell 1, Vilma Matthijs Holmberg 1,    

Matchens lirare: Evelina Eriksson.

Lugis främsta målskyttar: Hannah Flodman 7 (2), Julia Olsson 4.

Publik: 1872 åskådare.

Text: Janne Wigren

Foto: Bildbyrån