VästeråsIrsta HF har inte besegrat Skuru på många år i en tävlingsmatch. Inte heller på torsdagskvällen i Nacka Bollhall blev det vinst för VI. Hemmalaget vann med de förkrossande siffrorna 31-17 efter 18-10 i halvtid inför 313 åskådare.

Det blev ingen lyckad inledning för Skurus snabbfotade Mathilda Lundström. Hon brände två frilägen från högerkanten och därefter skadade hon sig i ena vristen och fick lämna plan efter omplåstring. Hon kom sedan inte mer in på banan under matchen. Matchklockan visade på 1:53 när skadan kom.

VästeråsIrsta gjorde matchens första mål genom Matilda Forsberg. Det var enda gången gästerna var i ledning. Lagen följdes åt till 4-4. Ulrika Olsson och Alexandra Bjärrenholt gav Skuru ledningen med 7-5 och så långt var det ”match”. Sedan tog hemmalaget över. VI tog time out vid ställningen  9-7, men det hjälpte inte mycket. Skuru drog ifrån till 15-8 efter utmärkt spel såväl framåt som bakåt. Dessutom spikade Rebecca Nilsson igen sin bur. I halvtid visade tavlan 18-10. Noterbart är att Ulrika Olsson fick direkt rött kort efter 24 minuter för att tagit i för mycket i närkamp med en motståndare.

I den andra halvleken fortsatte hemmalaget att öka sin målskörd. Ställningen var 23-12 efter 10 minuters spel. Och under några minuter senare hade ledningen ökats till 31-15. Västeråsspelarna hann inte tillbaka efter missade avslut utan Skurus kontrade gång efter annan, med mål som resultat.

Under sista 10 minuterna satte Skuru in sina unga spelare på banan. Alexandra Bjärrenholt var enda utespelare av de äldre i laget, på plan. Och ungdomarna tackade för förtroendet och antecknade sig alla i målprotokollet. (Se namnen under målskyttarna nedan). VI gjorde matchens två sista mål, varför slutresultatet skrevs till 31-17.

Bäst på plan var Skurus keeper Rebecca Nilsson. Hon svarade för 19 räddningar och kom upp i en räddningsprocent av 53 procent. Utmärkt!

På frågan om hon nu gjorde sin bästa match på länge i Skuru-dressen, svarade ”Becca”:

-Den gjorde jag nog i ena SM-finalen.

Tilläggas kan att Rebecca även antecknade sig i målprotokollet genom att kasta bollen över hela plan i tom VI-kasse.

Bland utespelarna fanns det många glädjeämnen denna gång. Cornelia Dahlström (född 2001) blev sjumålsskytt. Elin Hansson och Alexandra Bjärrenholt noterades båda för fem fullträffar. Nyförvärvet från Island, Eva Björk Davidsdottir, visade sig vara en säker straffläggare och gjorde två av sina fyra nätkänningar från straffpunkten.

Totalt var det 12 målskyttar i segrarlaget. Daniela De Jong saknas ännu efter sin hjärnskakning som hon ådrog sig i Europamatchen på Island.

Det var en nöjd Skuru-coach Mats Kardell, som vi talade med efter slutsignalen.

-I denna match bjöd alla till, till skillnad mot Sävehof senast. Handbollen blir mycket roligare när alla spelare visar vad de verkligen kan. Roligt var att de unga tjejerna, som fick avsluta matchen, även visade sig hålla försvarsmässigt.

”Matte” hade tippat 32-25 i programbladet. Nu hade han nästan rätt med antal mål framåt men långt ifrån baklängesmålen.

-Det gör ju inget att jag tippade fel med insläppta mål, tillade coachen med ett leende.

VästeråsIrsta hade ingen lyckad afton, varken framåt ett bakåt. Tränaren Frenne Båverud kommenterade insatsen.

-Vi förlorade mot ett mycket bättre lag än vårt. Man vinner inga matcher i SHE, om man missar 14 frilägen som vi gjorde. Vi ställde upp med de spelare som vi har, förutom de båda skadade Hannah Grytegård och Frida Rosell.

Frida Rosell har ju tidigare spelat i Skuru men måste nu vila för sitt ”hopparknä”. Emma Aarnio har också tillhört Skuru. Hon blev bästa målskytt i VI med fyra mål.

Skurus målskyttar: Cornelia Dahlström 7, Alexandra Bjärrenholt 5, Elin Hansson 5, Eva Björk Davidsdottir 4 (2), Ulrika Olsson 2, Vilma Matthijs Holmberg 2, Kaja Stojkovic 1, Wilma Schelin 1, Ronja Vesterlund 1, Hanna Scheuer Larsson 1, Jacquline Moreno 1, Rebecca Nilsson 1.