SHE: Tredje raka segern för Skuru

SHE: Tredje raka segern för Skuru

Skurus damlag tog på lördagseftermiddagen sin tredje vinst av lika många möjliga i spelårets SHE, när Kungälvs HK besegrades i Nacka Bollhall med 30-20 efter 13-12 i halvtid. Genom tvåpoängaren gick Skuru upp i tillfällig (?) serieledning på bättre målskillnad än Önnered.  (Om H 65 Höör vinner med minst åtta mål i måndagskvällens hemmamatch mot BK Heid, petas Skuru ned ett pinnhål i tabellen).

Det var en märklig match med flera och stora omkastningar i protokollet. Hemmalaget var bäst i början och slutet av matchen. Däremellan höll Kungälv jämna steg med motståndaren.

Skuru fick en kanonstart och tog ledningen med 3-0, innan tre minuter hade spelats, genom mål av Ulrika Olsson, Alexandra Bjärrenholt och Daniela De Jong. Sedan gästernas Alma Jöhnsson reducerat till 3-1 gjorde hemmalaget sex raka mål efter utmärkt spel såväl framåt som bakåt och ställningen var plötsligt 9-1. Då hade 12 minuter spelats.

Kungälv tog sin andra time out och det gav resultat. Nu var det KHK som hade en lyckad period. Vid en dubbelutvisning för Skuru gjorde laget fem mål i följd och knappade in till 9-6. Men det var inte slut med detta. Strax efter hade siffrorna ändrats till 10-9 och de 50 åskådarna trodde knappast sina ögon. Halvtidsresultatet spikades till 13-12 genom KHK:s Mia Lagumdzija, som sköt bollen i öppen kasse.      

I inledningen av den andra halvleken tog Kungälv ledningen för första och enda gången i matchen, 13-14 på tavlan. Lagen följdes sedan åt till 16-16, innan Skuru drog ifrån och aldrig släppte ledningen.

De sista fem minuterna ”vann” hemmalaget med 5-0. Wilma Schelin fastställde segersiffrorna till 30-20.

Skuru hade många spelare som var duktiga. Målet vaktades av Rebecca Nilsson, som svarade för flera utmärkta räddningar, framför allt i början och slutet av matchen. I uteförsvaret var Alexandra Bjärrenholt effektiv som spets i den offensiva uppställningen.

Framåt briljerade Alexandra Bjärrenholt och Ulrika Olsson med fina inspelningar till sina lagkamrater samt målfarlighet.  

Utmärkt var mittsexan Vilma Matthijs Holmberg som är väldigt säker och förmodligen en av högsta  seriens bästa på denna position. Hon har nyligen deltagit på damlandslagets träningsläger. Nu utsågs hon till lagets bästa spelare.

Glädjande är att de båda nya H6-orna Malin Berndal och Hanna Cleve har kommit igång så bra. De antecknade sig båda tre gånger i målprotokollet.

Noterbart är att Kaja Stojilkovic och Sofia Karlsson (födda 2002) fick komma in på banan och känna på spelet i högsta serien. 

Skurus tränare Magnus Oscarsson Söder hade följande kommentar till lagets insats:

-Vår inledning och avslutning på matchen var verkligen bra. Då fungerade spelet som vi vill ha det. Annars var det hackigt stundtals, på grund av de många utvisningar (sju stycken) som vi fick. Vi får analysera anledningen till detta.

-Nu har vi mött tre lag på den nedre halvan av tabellen (till och med bottentrion) och vunnit matcherna som förväntats av oss. Nu möter vi lag i mellanskiktet – närmast VästeråsIrsta borta kommande lördag – och då gäller det att vara på bettet hela tiden.

Främsta spelaren i Kungälv var nyförvärvet från Eskilstuna Guif, Mia Lagumdzija. Hon svarade för sex fullträffar, vilka samtliga kom före pausen. Det var hälften av gästerna målskörd så långt. Yasminee Gluic vaktade målet större delen av speltiden med flera fina räddningar. Hon ersattes en period i den andra halvleken av Linnéa Björklund, som har ett förflutet i Skuru.

Fakta:

Matchbild: 3-0, 9-1, 9-6, 12-9, (13-12), 13-14, 16-14, 16-16, 19-16, 19-18, 23-18, 25-20, 30-20.

Skurus målskyttar: Wilma Matthijs 5, Alexandra Bjärrenholt 5 (1), Daniela De Jong 4, Ulrika Olsson 4, Elin Hansson 3, Hanna Cleve 3, Malin Berndal 3, Wilma Schelin 2, Cornelia Dahlström 1.

Kungälvs målskyttar: Mia Lagumdzija 6, Maja Fredén 3, Amanda Borgström 3 (3), Linnéa Rundberg 2, Elin Sige 2, Charité Mumbongo 2, Alma Jöhnsson 1, Elin Cindric 1.

Matchens lirare: Wilma Matthijs Holmberg (Skuru), Mia Lagumdzija (Kungälv).

Domare: Hans Lejon och Erik Nielsen.

Utvisningar, Skuru: 7 x 2 min, Kungälv: 4 x 2 min. (Elva stycken tycktes från läktaren vara några för många).

Publik: 50.

Text: Janne Wigren
Foto: Anders Johnson
Video: Jonas Johansson