SHE: Övertygande seger mot H65 Höör

SHE: Övertygande seger mot H65 Höör

I inbördes möten mellan Skuru och H65 Höör i fjolårets SHE vann bortalaget matcherna. På söndagseftermiddagen i Nacka Bollhall var det inget snack om saken. Hemmalaget segrade med övertygande 31-25 efter 16-12 i halvtid. Därmed hänger Skuru på i toppskiktet och dittills obesegrade H 65 fick inkassera sin första förlust i höst. 

Skånelaget inledde bäst och tog ledningen med 2-0, 6-3 och 7-4. Därefter var det hemmalaget som hade en mycket bra period. Genom mål av Eva Björk Davidsdottir, Vilma Matthijs Holmberg, Matilda Lundström och Ulrika Olsson (i tom kasse) hade Skuru vänt på matchen och tagit ledningen med 8-7.  

Samtidigt fungerade Skurus försvarsspel inklusive målvakten Rebecca Nilsson med många räddningar, utmärkt. Lagen följdes sedan åt till 10 lika, innan hemmalaget drog ifrån till 13-10 och 16-12 före pausen. 

Första halvleken kännetecknades av utmärkt handboll. Kanske det bästa spel i serien under höstsäsongen. Det märktes att det var två av seriens topplag som möttes. En av planens absolut bästa spelare så långt var just Rebecca Nilsson, som kom upp i hela 48 i räddningsprocent. Ulrika Olsson noterades för sex nätkänningar.

H 65 brukar vara starkt i andra halvlek och man kunde befara att laget skulle komma i kapp i målprotokollet. Men så blev det inte denna sista söndag i oktober (och övergång till vintertid). Skuru öste på och behöll sin klara ledning – och till och med ökade den. Via 23-17 och 25-19 kunde så småningom segersiffrorna spikas till 31-25.

Skuru gjorde sin bästa match i höst, framför allt mot ett sådant kvalificerat motstånd. Det gick inte att upptäcka någon svag punkt i laget. Rebecca Nilsson fortsatte att spika igen sin bur och knep även ett par straffkast. Hon utsågs till sitt lags bästa spelare efter att ha vunnit målvaktsmatchen klart i kamp med gästernas keeprar.

Laget hade tio målskyttar och här var Ulrika Olsson bäst med nio fullträffar, varav tre tillkom på straffkast. Glädjande att se Daniela De Jong vara så bra i sin come back efter huvudskadan, som inträffade på Island för cirka 50 dagar sedan.

-Det var härligt att vara tillbaka på banan igen. Jag har kunnat träna på sistone och känner numera igenting av skadan, sade en glad Daniela.  

En som gjorde sin bästa match i höst var spelmotorn Alexandra Bjärrenholt. Hon var lika bra som vi tidigare varit vana att se henne, med utmärkta passningar och inspel till linjespelarna.

-Ja, det kändes bra med hela vårt spel. Vi har tränat på några detaljer i veckan och det fungerade sedan bra nu i matchen, sade Alexandra.

Mathilda Lundström, som i veckan togs ut i VM-truppen till Japan om en månad, var också på alerten och kontrade in några mål. Hon önskas lycka till i den blågula dressen.

Coachen Mats Kardell hade tippat en uddamålsseger i programbladet. Nu blev det alltså en sexmålsvinst.

-Jag är mycket nöjd med vår insats i denna match. Det är inte så många lag i serien som gör 31 mål på H 65, men det gjorde vi nu. Dessutom fungerade vårt försvarsspel bra, konstaterade ”Matte”.

H 65 Höör var, bortsett från matchens inledning, chanslöst denna gång.

-Vi gjorde ingen bra match, varken lagmässigt eller individuellt. Det var flera spelare som bland annat missade Skuru-målet med sina skott. Hemmalaget var det bästa laget och vann rättvist, sade coachen Ola Månsson.

Priset som lagets bästa spelare gick till VM-uttagna Emma Lindqvist, vilken blev femmålsskytt. Lika många fullträffar noterades för Kristin Thorleifsdottir. Isabelle Andersson, som senast i våras deltog i Skurus lag i SM-finalerna, svarade för fyra ”baljor”.

Skuru gick genom segern upp på tredje plats i tabellen med nio erövrade poäng efter sex spelade matcher. Före sig i tabellen har laget Sävehof och H 65 Höör. Allt talar för att det blir denna topptrio som kommer att lägga beslag på medaljerna.

Skurus målskyttar: Ulrika Olsson 9 (3), Daniela De Jong 5, Mathilda Lundström 4, Elin Hansson 3, Vilma Matthijs Holmberg 3, Cornelia Dahlström 2, Alexandra Bjärrenholt 2, Wilma Schelin 1, Eva Björk Davidsdottir 1, Carolina Ingesson 1.

H 65 Höör: Kristin Thorleifsdottir 5, Emma Lindqvist 5 (1), Isabelle Andersson 4, Sofia Hvenfelt 3, Ida Gullberg 3 (1), Anna Johansson 2, Michaela Fransson 2 (1), Evelina Källhage 1.   

Domare: Mohamed Abdulkadir och Johan Gedda.

Utvisningar, Skuru: 6 x 2 min. inkl. rött kort för Eva Björk Davidsdottir (3:e utv.), H 65 Höör: 7 x 2 min.

Publik: Glädjande en nästan fullsatt hall, 407 åskådare på plats.

Text: Janne Wigren
Foto: Hasse Nilsson