Rebecca Nilsson vaktar vidare

Rebecca Nilsson vaktar vidare

Rebecca Nilsson kommer man fortfarande att hitta mellan stolparna i Skuru IK Handboll. Rebecca, född 1998, har förlängt kontraktet över nästa säsong. Hon har fem säsonger bakom sig i SHE och kommer ursprungligen från Skå IF.

Hur känns det efter att ha förlängt kontraktet med Skuru?
–Det känns kul att stanna ett år till, har fortfarande mycket kvar att hämta och känner att min utveckling ständigt går framåt. Dessutom får jag har kvar Thomas Forsberg som målvaktstränare ytterligare en säsong vilket är ett enormt plus. Vi har jobbat tillsammans i flera år och han är en av de största anledningarna till att jag gått framåt som spelare de senaste säsongerna. 

Vad är det som gör det lätt att fortsätta?
–Som jag var inne på så känner jag att jag fortfarande utvecklas i den träningsmiljö som Skuru erbjuder. Sen trivs jag otroligt bra med tjejerna i laget, vi har ett gött gäng som jobbar mot samma mål.

Du och resten av laget hade ju siktet inställt på slutspel. Nu blev det inställt. Hur kändes det?
–Skittråkigt rent utsagt. Det är det man vill spela och det är den målbilden man siktar in sig på när man springer intervaller i juli. Men med det sagt inser vi ju också att det inte finns några alternativ, det är ”bara” idrott och just nu så går så mycket annat före än vilka som är bäst i Sverige på att kasta en boll.

Det är en längre försäsong än du är van vid. Har du problem att motivera dig?
–Inte alls, jag tycker att träna är kul, gärna hårt. Ser detta som ett perfekt tillfälle att stärka upp dom svagheter man har och komma tillbaka som en lite vassare målvakt i höst. Inte många gånger under en karriär där man har chansen att utveckla det man vill i 6-7 månader utan press på prestation så det gäller att ta till vara på tiden man får nu. 

Hur går tankarna inför nästa säsong för egen del?
–Det ska blir kul, fokus på att fortsätta jobba mot mina individuella mål, ha kul, förhoppningsvis vinna lite matcher, hjälpa laget så mycket jag kan.

När Evelina nu lämnar för spel i Norge så får du ett större ansvar. Hur upplever du det?
–I och med att hon vara skadad halva förra säsongen och att jag året innan hon kom till Skuru även då hade större ansvar så är det ingen ny situation för mig. Sen har vi Catrin och Tindra som kommer underifrån där jag får träna på för att hålla undan. Såklart är det alltid skönt med stort förtroende, men mer ansvar är alltid tvådelat. Skönt med stort förtroende men också högre press på att prestera varje match där man ska lära sig att hantera det på ett bra sätt.  

När du tittar på laget som helhet, vad ger du er för chanser att hävda er säsongen 2020/21?
–Vi har ett lite annorlunda gäng nästa år så vi vet kanske inte riktigt vart vi står så som vi brukar. Men det är en ny situation och en utmaning som blir roligt att tackla på bästa sätt. Man kommer långt med ett gäng som jobbar arslet av sig mot samma mål, så vill vi kan vi absolut ha chans att komma högt upp nästa säsong.

Vad skulle du beskriva som nyckeln för att Skuru ska behålla sin position som topplag i SHE?
–Fortsätta prioritera en bra träningskultur där nivån är hög varje pass. Vi har grymma tränare som är kvar sen tidigare och sen får vi en ny huvudtränare som jag är övertygad kommer passa bra in i vårt lag. Sen är det som jag har varit inne på ett otroligt härlig grupp, vi har roligt tillsammans och har en hög träningsmoral. På den punkten slår inte många oss i Sverige i dagsläget.

 

Text: Jonas Johansson
Foto: Kent Jönsson