Nacka HK

Se alla Nacka HK:s matcher i Damallsvenska på SolidSports!
6 oktober 2019 

 Uddamålsseger i allsvenskt derby mot Tyresö

I den andra matchen i årets upplaga av Damallsvenskan så väntade Tyresö Handboll hemma, där det på förhand menades av olika förståsigpåare att detta skulle bli en riktigt tuff match med oviss utgång.


Ja, Christopher ett stort grattis till Derbysegern mot Tyresö! Vilka kommentarer har du just nu direkt efter matchen?

– Tack så mycket! Ja, det känns otroligt skönt och det var verkligen en riktig laginsats som gjorde att vi förtjänstfullt kunde knipa de två första poängen. Efter en mycket stark öppning av matchen från vår sida så kanske vi slappnade av lite och lät Tyresö ta tag i taktpinnen, men sedan så kom vi tillbaka och hittade vårt spel igen…där vi till slut kunde gå ut som segrare i detta derby!

Hur ser du på årets upplaga av Damallsvenskan med tanke på de ambitioner som olika lag har annonserat ut? Vilka chanser har egentligen Nacka HK som rookie i Damallsvenskan?

– Jag tycker att Nackas chanser är väldigt goda med tanke på vad vi har presterat under inledningen av säsongen samt hittills i serien. Men det viktigaste är att vi tar en match i taget och fokuserar på att spela vårat spel.

Nacka inledde matchen mycket starkt genom att näta bollen hela 5 gånger bakom Tyresös målvakt, vilket förmodligen var en chockstart för det gästande laget. Efter en Time-out av Tyresö så lyckades de reducera till 5-4 när 14 minuter var spelade av första halvlek. Lagen bytte sedan mål med varandra där även Tyresö lyckades med att gå upp i en 2 bollsledning, men Nacka kämpade sig tillbaka in i matchen och vann den första halvleken med 2 bollar.

Tyresö lyckades kvittera matchen och även med att gå upp i en 3 bollarsledning i början av andra halvlek. När det återstod 15 minuter av matchen så var ställningen 20 lika och frågan var vilket lag som skulle stå som segrare efter det att domaren blåst av matchen. De påföljande 10 minuterna gick Nackas väg. Hemmalaget lyckades med att dryga ut ledningen med hela 4 bollar. Tyresö ger dock inte upp utan utjämnar till 27 lika när knappa minuten återstår av matchen. Nackas H6 Malin Berndal stänker in det förlösande vinstmålet bakom den så annars duktiga keepern i Tyresö och Nacka kan inkassera sina första två poäng i Damallsvenskan, vilket i någon mening får anses som rättvist!

Matchbild: 3-0, 5-2, 7-4, 8-8, 10-12, (15-13), 16-16, 17-20, 20-20, 23-23, 27-23, 28-27
Mål: E. Norrgrann 6, N. Skogäng 5, K. Stojilkovic 5, F. Palm-Robertsson 4, E. Väinloo 3, M. Berndal 3 och C. Ingesson 2
Matchens lirare: Ellen Norrgrann
Domare: Evaliina Homannai och Victor Horvath

Text och bild: Johan Kökeritz

Highlights: Nacka HK – Tyresö

  
3 oktober 2019 

Damallsvenskan: premiärnerver och stundtals bra prestationer mot gästande OV Helsingborg

Först och främst så måste vi gratulera gästande OV Helsingborg till segern! Nacka HK spelade stundtals mycket bra men det var kanske premiärnerverna som tog överhand, vilket dagens motståndare utnyttjade fullt ut då Nacka gjorde 29 tekniska fel under matchen. Visst, Nacka HK saknade en rad portalpjäser under matchen då dessa drabbats av olika sjukdomar, men återigen så var OV Helsingborg helt enkelt bäst på plan just denna dag!

 I början av första halvlek så visade skånelaget vad de ville genom att ta en 3 bollars ledning när 6 minuter var spelade. Nacka kämpade sig dock tillbaka så efter 10 minuter så var ställningen ganska jämn med endast en boll upp för det gästande laget. 20 minuter in i den första halvleken så gjorde OV ett miniryck upp till 5-11 som Nacka lyckades med att reducera till 7-11 innan ”hesa Fredrik” förkunnade att den första halvleken var slut.

Andra halvlek började mindre bra för Nacka då det gästande laget inledde med att näta bollen i mål hela 3 gånger bakom den för dagen duktiga Nacka Keepern, som för övrigt kom upp i 35 procent vilket i någon mening får anses vara OK. Nacka kämpade på och lyckades minska avståndet med endast en boll när 10 minuter var avklarade av 2:a halvlek, men närmare än så kom aldrig Nacka. Nästkommande 5 min period var mindre lyckosam för Nacka HK:s del detta då OV gjorde fem raka mål upp till ställningen 14-20. Det föreföll som Nacka sedan gav upp till delar i slutet av matchen vilket OV utnyttjade genom att göra fem raka mål. Slutresultatet skrevs till 17-26, men behållningen för Nackas del är de prestationer som Nacka stundtals visade vilket borgar för en spännande säsong trots premiärförlusten!

Matchbild: 1-3, 4-5, 4-6, 4-7, 5-11, (7-11), 9-13, 14-15, 14-19, 17-21, 17-23, 17-26
Mål Nacka HK: N. Skogäng 6, W. Schelin 3, C. Dahlström 3, C. Ingesson 2, M. Kökeritz 1, E. Norrgrann 1 och S. Karlsson 1
Matchens lirare: Nathalie Skogäng
Domare: Jesper Fernis och Jennifer Sandström

Text: Johan Kökeritz

 
Highlights: Nacka HK – OV Helsingborg 

 
24 september 2019

Nacka HK:s tränare om helgens seger i USM och tankarna inför premiären i Damallsvenskan

Christopher, först och främst så måste jag gratulera till gruppsegern i F18 USM steg 1! Det kanske inte var helt otippat att Nacka HK skulle knipa första platsen i just denna grupp. Hur ser du på Nackas chanser i årets upplaga av USM?

– När det gäller USM så är målet självklart att gå till steg 5, med tanke på de talanger som finns i truppen. Vi tränare måste givetvis finslipa en del och fortsätta med att vidareutveckla varje spelare individuellt samt att arbeta vidare med att få ihop lagmaskinen än mer.

Ni har ju varit igång med handbollen i snart två månader nu så det är säkert många som undrar hur försäsongen har varit?

– Vår försäsong har varit mycket intensiv och givande där truppen visat god träningsvilja och den har presterat bra på plan under såväl träning som under de träningsmatcher som vi har haft, vilket är mycket roligt att se från tränar håll!

Det är ju en delvis ny damutvecklingstrupp denna säsong och Nacka har ju ”tappat” en rad nyckelspelare till SHE-laget. Hur ser du på truppen i år?

– Truppen vi har i år är delvis ny som du säger, men vi har fått upp en rad duktiga tjejer som är födda 02. Visst har vi tappat några spelare då dessa lyfts upp till Skurus damlag, men stommen från förra året finns kvar. Vi känner att det finns många kvalitéer i truppen som vi vill bygga vidare på där huvudmålet är att utveckla spelarna vidare.

I år ska Nacka spela i Allsvenskan för första gången flera år. Vilka förväntningar har du på laget i år?

– Mina förväntningarna är att vi ska få en bra utveckling på spelarna samt att vi även ska kunna prestera bra i Damallsvenskan. Det kommer definitivt att bli ett spel som är både tuffare och snabbare än i Damettan och där vi får ta en match i taget, men vi kommer att ge de andra lagen en rejäl match.

Ja, Christopher den första matchen i Damallsvenskan väntar runt hörnet där OV Helsingborg kommer till Bollhallen nu till helgen. Vad vet vi egentligen om detta lag?

– Det vi vet är att Helsingborg är ett lag som spelat i Damallsvenska ett tag med ett stabilt försvar och som kör med snabba omställningar.

Hur tror du att matchen kommer att gestalta sig och vad kommer att bli avgörande för det lag som ska knipa två poäng i den första omgången i årets upplaga av Damallsvenskan?

– Jag tror att kan vi bara hålla nere de tekniska felen och stå på bra bakåt för att få igång vårt kontringsspel, så kommer detta bli en bra match för oss! Sedan så tror jag att vi kommer att få se en del handbolls godis och en rolig match att kolla på!

Kom och stötta Nacka HK i den första matchen i Damallsvenskan nu på lördag! Avkast kl. 12:00 i Nacka Bollhall.

Text: Johan Kökeritz
Foto: Christopher Carlsson

Säsongen 2019/20 spelar Nacka HK i Damallsvenskan efter att övertygande ha vunnit division 1 norra. Följ laget på Solidsport!

Nacka HK är en självständig förening och har ett sportsligt och administrativt samarbete med Skuru IK Handboll. På damsidan har föreningarna däremot inte längre något samarbetsavtal i enlighet med Svenska Handbollförbundets tävlingsbestämmelser (kapitel 9). Information om medlemsavgiften i Nacka HK finns under Avgifter och licenser.

Följ Nacka HK på Instagram och Twitter!

Mer information om Nacka HK och vår verksamhet kommer att publiceras inför säsongen 2019/20.

Mer information kommer att publiceras inför säsongen 2019/20.

Här kan du hittar du matchprogrammet för Damallsvenskan. 

Bli Månadssupporter till Nacka HK:s damer!

Varför?

Låt oss förklara vad som händer med dina 129 kronor i månaden.

Först – du får tillgång till samtliga matcher med Nacka HK Damer, hemma- såväl som bortamatcher. Du ser dem live eller när du vill.

Är ditt intresse för ligan bredare än så? Bra, för du får nämligen tillgång till alla matcher som sänds under säsongen på Solidsport i och med att du är vår Månadssupporter.

Sedan – och det här är viktigt – så kommer hälften av intäkterna landa enbart i vår lagkassa. Du är alltså med och bidrar till utvecklingen och förhoppningsvis på sikt en ännu bättre handboll i Nacka HK. Den klubb med flest Månadssupportrar är också den klubb som tjänar mest på detta upplägg, så vi hoppas att du är med oss.

Här kan du bli månadssupporter till Nacka HK Damer och se alla matcher live!

Till Allsvenskan Damer!

Här kan du följa tabellen för Damallsvenskan.

Nacka HK Herr är ett utvecklingslag med elitförberedande inriktning. Spelarna kommer från Skurus herrjuniorlag och genom att förbereda dem på seniorhandboll är syftet att på sikt försörja Skurus Herrar A med egna spelare. Nacka HK Herr spelar i division 5. Kontakta tränare eller lagledare om du vill börja spela med Nacka HK:s herrar.

Tränare:
Christopher Jonsson | 073-5305876 |
Christopher Gustafsson | 070-7354623 |

Lagledare:
Mats Fogelberg | 070-2004221 | 

Övriga ledare:
Per Nordqvist | 070-8472312 | 

Träningstider:
Fredagar 19:30-21:00 i Nacka Bollhall

Följ Nacka HK Herr på Instagram!