Nacka HK

Se alla Nacka HK:s matcher i Damallsvenska på SolidSports!
 
13 mars 2020

Nacka vidare som gruppetta till steg fem i USM

Nacka infriade favoritskapet genom att bli gruppetta i USM F18 4:2. Det var ju ett par anrika kontrahenter i form av Önnereds HK och Eslövs IK som Nacka HK bland annat skulle möta under detta USM steg. De övriga två lagen var nog att betrakta som något mer okända lag för Nackas del där det gällde för de Grön-vita att inte underskatta dem.
 
I tur och ordning så spelade Nacka mot följande lag där utgången blev tre vinster och en oavgjord match:
 
1.     Nacka HK – Sannadals SK             33 – 14
 
2.     Nacka HK – Önnereds HK             15 – 15
 
3.     Nacka HK – Eslövs IK                    25 – 17
 
4.     Nacka HK – Borlänge HK              25 – 15
 
Enligt Nackas Head-coach, Christopher Carlsson, så var nyckeln till framgången att Nacka spelade ett varierande försvarsspel samt lyckades bra i såväl i det uppställda anfallsspelet som i omställningsspelet.
 
I det stora hela så är det nog Nackas bredd som avgör det hela, även om Nacka mönstrade på en något för tunn trupp inför detta steg.
 
Lycka till i steg fem i Uppsala!
 
 
5 mars 2020

Nacka vann till slut mot Helton och inkasserade 2 nya poäng! 24-23

Ja, det blev två nya poäng för Nackas del efter en kanske inte så välspelad match men två nya poäng är två nya poäng, vilka kan visas vara välbehövliga framöver när nu årets upplaga av Damallsvenskan ska summeras.
 
Det är ju så att det är ett koppel av lag som kämpar i bottenskiktet av denna serie om att kunna kvittera ut en ny biljett till Damallsvenskan nästa säsong. Hur ska nu detta sluta undrar säkert många? Ja, det står säkert skrivet i stjärnorna men Nackas möjligheter är trots allt goda att hänga sig kvar i Damallsvenskan.
 
Första halvleken i matchen mot Helton visade en hel del slarv och mycket nerver från båda lagen, vilket kanske kan förklaras av att matchen betydde en hel del för såväl det gästande laget som för Nackas del. För det stod ju två poäng att kriga om! Nacka var i ledning med en boll i princip under hela första halvlek men lyckades inte rycka ifrån det gästande laget från Karlstad, så halvtidsresultatet kunde skrivas till 10-9. 
 
Nackas styrka om man får summera matchen var deras starka försvarsspel vilket i någon mening har varit lagets signum under denna säsong, vilket skapade en rad problem för det gästande laget. Att sedan Nacka inte lyckades fullt ut framåt där kontringsspelet och sjumeters kasten inte riktigt ville klaffa denna gång är väl en förklaring till varför matchen blev kanske något för spännande, men där Nacka ändå till slut kunde gå ut som det segrande laget. Vi måste dock tacka gästande Helton för en riktig kämparinsats som inte gav dem någon utdelning denna gång!
 
Matchbild: 2-2, 4-4, 5-5, 6-6, 8-8, (10-9), 13-10, 15-14, 18-17, 21-19, 23-21, 24-23
 
Mål: Felicia P.R. 6, Malin B. 5, Ellen N. 5, Maria K. 2, Nathalie S. 2, Sofia K. 2, Kaja S. 1
och Mina A. 1
 
Matchens lirare: Malin Berndal
 
Domare: Robert Engholm och Eveliina Homonnai
 
Bild och text: Johan Kökeritz
 
17 februari 2020

Nacka på väg upp ur Bottenträsket, vann mot HK Drott! 33–28

Läget är nu sådant efter omgång nummer 18 att det endast skiljer 4 poäng mellan plats nummer 7 som innehas av HK Drott och jumbon Eskilstuna GUIF, vilket borgar för en mycket spännande slutstrid i denna serie för de lag som ligger på den nedre halvan av tabellen i Damallsvenskan.

Högst upp så krigar ju Kristianstad HK och Eslövs IK om att knipa direktbiljetten till SHE sedan så kämpar fyra lag om att nå de två kvarvarande kvalplatserna i Damallsvenskan, så även här kommer vi med all säkerhet att ha en rad tuffa kamper att se fram emot!

Matchen mot HK Drott började med en mycket stark öppning av Nacka detta då det tog Drott hela 7 minuter att göra det första spelmålet, 6-2. Nacka fortsatte sedan på den inslagna vägen och kunde öka på målskillnaden med hela 6 bollar när klockan visade att tio minuter var spelade av första halvlek. Det var framför allt det starka försvarsspelet och bombardemanget från nio meter som orsakade problem för gästande laget från Halmstad! Drott krigade sig dock tillbaka in i matchen så ställningen innan pausvilan kunde skrivas till 15–13.

I början av den andra halvleken så visar HK Drott vad de vill och orsakade en hel del problem för det grön-vita hemmalaget där lagen inledningsvis bytte mål med varandra. Så det blev en mycket jämn kamp fram till ställningen 27–27, när det sedan endast återstod cirka fem minuter av matchen. Nacka hittade dock ny energi och kunde fastställa slutresultatet till 33–28 efter ett starkt försvarsspel och fin-fina prestationer i anfallet av bland annat Ellen, Kaja, Malin och Phem.

Hallandsposten, Simon Larsson skrev följande: ”Det blev en tung förlust för Drotts damer borta mot jumbon Nacka. Underläge med 9 – 3 efter tio minuter blev till slut för tufft att hämta upp. – Efter den starten är vi tvingade att vara kliniska resten av matchen och det lyckas vi inte med, säger tränaren Lars-Magnus Jönsson.”

För de initierade så har bottenskiktet följande matcher kvar i årets upplaga av Damallsvenskan… där Nacka HK har goda möjligheter att kliva upp ur Bottenträsket med tanke på de prestationer de har visat under den senaste tiden under 2020!

Nacka HK – Guif IF, IF Hellton , Tyresö Handboll och OV Helsingborg HK

Guif IF – Nacka HK , HK Drott , Kärra HF och Eslövs IK

IF Hellton – HK Aranäs , Nacka HK , HK Drott och IF Hallby

Tyresö Handboll – Skånela IF , Kristianstad HK , Nacka HK och HK Aranäs

Skånela IF – Tyresö Handboll , OV Helsingborg HK , HK Aranäs och Kristianstad HK

HK Drott – Eslövs IK , Guif IF , IF Hellton och Kärra HF

Matchbild: 5-1 , 9-3, 10-7, 12-8, 14-11, (15-13), 19-18, 22-20, 23-22, 24-25, 27-27, 33-28

Mål: Ellen N. 10, Kaja S. 8, Felicia P.R. 5, Malin B. 3, Phem N. 2, Maria K. 1, Nathalie S. 1,
och Mina A. 1

Matchens lirare: Ellen Norgrann

Domare: Leo Hellsten och Philip Lundberg

Bild och text: Johan Kökeritz

 
12 februari 2020

Decimerat Nacka föll mot Kärra HF, 28 – 32

Det var ett decimerat Nacka som klev in på banan den 8 februari för att spela mot Kärra. I det stora hela så får dock Nacka vara nöjda med prestationen när nu en rad portalpjäser saknades eller som inte kunde gå med full maskin under just denna match.
 
Noterbart är dock att samtliga utespelare fick möjlighet att spela och där hela tio Nackatjejer kunde registrera sig som målgörare i protokollet, vilket visar på Nackas bredd.
 
Matchen började med att Kärra nätade bollen två gånger på raken under matchens första två minuter, vilket var en ledning som de sedan aldrig släppte. Nacka lyckades förvisso kvittera till ställningen 8 – 8 när 18 minuter var spelade av första halvlek. De grön-vita kämpade dock på och låg under med endast en boll när knappa två minuter återstod av den första perioden.
 
Den andra halvleken blev inget att ringa hem till Mor om. Detta då antalet tekniska fel var något för många vilket gjorde att Kärra fick en rad enkla kontringsmål. Orken tröt helt enkelt och det blev lite av en stolpe ut match för Nackas del. Vi kan inget annat göra än att gratulera det gästande laget från Göteborg för segern denna gång!
 
Matchbild: 2-4, 5-7, 7-7, 9-10, 11-12, (14-16), 16-19, 18-22, 22-25, 25-28, 26-29, 28-32
 
Mål: Felicia P.R. 6, Jackie M. 5, Maja E.W. 5 (Straffmål), Malin B. 3, Ellen N. 2, Phem N. 2, Elin V. 2, Maria K. 1, Sofia K. 1 och Nike B. 1
 
Matchens lirare: Felicia Palm Robertsson
 
Domare: Damon Behroozi och Marcus Widén
 
Bild och text: Johan Kökeritz
 
 
6 februari 2020

Kryss mot IF Hallby HK i sista sekunden, 24 – 24

Nacka har ju börjat få ihop spelet och visat vad de kan prestera mot topplagen i Damallsvenska. I början av januari så besegrades Kristianstad HK med fem bollar. 

Sedan så följde matcherna mot HK Aranäs och Eslövs IK där det var mycket jämnt under hela matchen men där bollen inte riktigt ville studsa Nackas väg detta då det ofta blev stolpe ut i stället.

Prestationerna av Nacka tjejerna har dock varit exemplariska under matcherna så det var nog många grön-vita supporters som såg fram mot drabbningen den 1 februari där gästande Hallby skulle ställa upp på den andra sidan av banan.

Ja, Christopher det blev ett oavgjort resultat till slut i denna match. Hur vill du summera matchen?

-Jo, det var kanske rättvist att båda lagen fick med sig en poäng var. Om vi varit något mer precisa i avsluten och tagit vara på de lägen vi fick så borde vi ha plockat två nya poäng, men det är alltid lätt att vara efterklok.  I det stora hela menar vi från tränar håll att vi är ganska nöjda med prestationerna på banan även om det finns saker att finslipa. 

Tack för dessa ord och lycka till framöver!

Plockat från IF Hallbys referat som Jocke skrivit:

-Viktig poäng med hem! Vi lyckades få med oss en poäng hem från Stockholm. Tycker vi är tvåa i många avseenden i denna match och ska nog i efterhand så som matchen utpräglades vara nöjda med en poäng. Nacka stressar oss med ett högt försvarsspel och vi går väldigt ofta i fällan och tar för snabba beslut. Det var en jämn match över tid och att det var lika i paus och efter 60 minuter spel kanske inte var så konstigt.

Matchbild: 2-2, 5-3, 6-5, 8-6, 10-7, (10-10), 13-12, 15-14, 18-17, 20-20, 24-24

Mål: Kaja S. 5, Ellen N. 4, Malin B. 4, Maria K. 3, Ellen V. 3, Jackie M. 2, Maya E.W. 2 och Elin V. 1

Matchens lirare: Ellen Norrgrann

Domare: Mattias Samuelsson och Victor Horvath

Bild och text: Johan Kökeritz

 
 
9 januari 2020

En härlig vinst mot serieledarna Kristianstad HK med 30 – 25

En skräll enligt Handbollskanalen men föga förvånande om man har insikt i Nackas verksamhet där det finns en rad lovande talanger som utvecklas hela tiden.

Visst så måste allt klaffa om man ska kunna slå ett lag som Kristianstad, men vi har sett detta komma under hösten! Att slå ett lag med ambitioner om att studsa tillbaka upp till SHE ligan är definitivt ett styrkebesked, vilket säkerligen gladde många!

Efter de första fem minuterna var spelade så var det gästande laget som ledde med en boll. Nacka visade sedan hur grymt fokuserade de var och gav Kristianstad egentligen ingen chans. I första halvlek så lyckades skånelaget kvittera till ställningen 8-8 när tjugo minuter var spelade men närmare än så kom de aldrig. Halvtidsresultatet kunde fastställas till 13-11.

I början av den andra halvleken, efter att tio minuter var avklarade, så gjorde Nacka ett mini-ryck upp till ställningen 18–14. Resten av andra halvlek gick i Nackas tecken då Kristianstad inte lyckades med att komma närmare än till ett trebollars underläge. Slutresultatet kunde spikas till 30–25 och där Nacka kunde inkassera två nya poäng, vilket i någon mening får anses som juste.

Noterbart är att Nackas samtliga utespelare samt målvakten Catrin Axelsson kunde registrera sig i matchprotokollet som målgörare vilket påvisar den bredd och styrka som Nacka har.

Efter matchen så fångade jag upp följande kommentarer av Nackas coach, Christopher Carlsson:

Ett stort grattis till segern mot tabellettan! Jag utgår från att det var en efterlängtad samt skön seger. Nacka har ju inte gått så bra hitintills i Damallsvenskan men vad menar du är förklaringen till segern mot just seriesuveränen Kristianstad?

-Jo tack så mycket, det var verkligen en härlig seger! Vi har haft en tuff höst men det känns som att vi börjar få ihop pusselbitarna. Den främsta anledningen till segern är att tjejerna krigar på under alla 60 minuterna och där vi presterar bra från olika håll och positioner, vilket är underbart att se!

Fördelen som kanske andra lag har är att de har spelat ihop sig under en längre tid. Vilken betydelse har detta egentligen med tanke på att Nacka från tid till annan har olika tjejer på banan?

-Ja till delar så har det en viss betydelse, så klart. Vi får inte glömma bort att vi har relativt unga spelare där vi lägger mycket fokus på att utveckla dem både individuellt och som lag. Detta tar givetvis en viss tid men vi är mycket nöjda med vad de har presterat hitintills. Där vi definitivt har en möjlighet att rubba vilket lag som helst som ställer upp på den andra sidan av planen, så det ska bli mycket spännande att följa utvecklingen under resten av säsongen!

Tack Christopher för dessa ord och lycka till framöver!

Matchbild: 2-2, 5-3, 7-6, 8-8, 11-9, (13-11), 15-13, 19-15, 21-17, 25-20, 28-23, 30-25

Mål: Kaja S. 6, Maya E.W. 5, Ellen V. 3, Nike B. 3, Ellen N. 2, Jackie M. 2, Elin V. 2, Malin B. 2, Sonja J. 1, Sofia K. 1, Phem N. 1, Felicia P.R. 1 och Catrin A. (M) 1

Matchens lirare: Kaja Stojilkovic

Domare: Jennifer Sandström och Jesper Fernis

Foto: Matthew Tipple
Text: Johan Kökeritz

 
 
17 december 2019

Nacka tillbaka in i vinnarhålet igen! 35-25 mot gästande Skånela

Efter många tighta fighter så lyckades Nacka äntligen plocka 2 nya poäng i Damallsvenskan! Tabelläget visar kanske inte en rättvis bild över vad de Grön-vita kan åstadkomma på banan detta då det har blivit en rad matcher där Nacka har presterat mycket bra men har förlorat på målsnöret. I omgång nummer 10 mot Kristianstad så bjöd Nacka på bra spel men orkade inte under de sista tio minuterna.

Matchen mot Skånela IF gick som sagt var i Nackas väg, detta då slutresultatet kunde fastställas till 35 – 25.

Ja, Christopher ett stort grattis till segern som säkert var efterlängtad! Vad menar du var orsaken till framgången i just denna match där slutsiffrorna blev ganska stora?

-Tack, jo det var härligt! Jag menar att hårt jobb har lönat sig under såväl träningar som matcher, vilket vi sett komma. Som jag har nämnt tidigare så tar det en viss tid med att få ihop spelet detta då Nacka har en helt ny trupp till skillnad mot andra lag som spelat en längre tid tillsammans.

 
Nu har ju den första halvan av årets upplaga av Damallsvenskan spelats, hur skulle du vilja summera denna?
 
-Trots vårt resultat hitintills så har det varit en jämn kamp i många matcher och där det varit små saker som gjort att vi inte lyckats nå ända fram. Serien som sådan är trots allt mycket jämn och där alla kan slå alla.
 
Tack för dessa ord Christopher och lycka till framöver!
 
Solidsports intervjuade Fredrik ”Chippen” Söderberg efter matchen
 
-Det känns riktigt surt att vi idag åker hem utan poäng, men för att slå Nacka med det laget de presenterade idag måste vilket lag som helst i Allsvenskan vara på topp. Vi har inte råd att släppa in 35 bollar när vi är ett lag som vill vara tuffa bakåt och snabba framåt. Nu är det bara att glömma och gå vidare, säger Fredrik.
 
Matchbild: 1-2, 6-4, 10-5, 13-6, 14-9, (15-10), 18-13, 21-16, 24-18, 28-19, 30-22, 35-25
 
Mål: Ellen N. 6, Wilma S. 6, Hanna S L. 6, Sofia K. 3, Ronja W. 3, Kaja S. 2, Jackie M. 2, Carolina I. 2, Malin B. 2, Felicia P. R. 1, Maria K. 1 och Evelina E. 1
 
Noterbart är att samtliga spelare noterade sig i matchprotokollet som målgörare!
 

Matchens lirare: Evelina Eriksson

Text och bild: Johan Kökeritz

 

  
1 december 2019

Stundtals bra prestationer mot Eslöv men en ny förlust 23-29

 Efter en veckas uppehåll i Damallsvenskan så väntade en hemmamatch mot Eslövs IK. Ett speluppehåll som var kanske efterlängtat för många i laget. Matchen inleddes med ett starkt försvarsspel från båda sidor men där gästande gultröjade laget från Skåne kunde gå upp i en fyrbollarsledning när knappa kvarten var spelad i den första halvleken. Nacka svarade dock och kvitterade till 10 lika när det återstod runt 10 minuter kvar av den första perioden. Eslöv bet tillbaka och kunde gå in i pausvilan med tre bollar upp. Andra halvlek var i någon mening ganska lik den första så det gästande skånelaget kunde plocka med sig 2 nya poäng i bagaget.
 
Nacka fick helt enkelt inte igång anfallsspelet eller det snabba omställningsspel som vi varit vana att se. Försvarsspelet fungerade dock ganska bra vilket gjorde att siffrorna inte blev större. Ingen snack om saken Eslöv var helt enkelt det bättre laget just denna dag. 
 
Uppsnappat på läktaren från den ena hälften av F&F Sport 
 
”Vi hade faktiskt tippat Nacka som segrare, men vi gissade fel helt enkelt. Jag tror att Nacka måste få en bättre ordning på det uppställda anfallsspelet då avsluten i hög grad kom efter enskilda prestationer. Det finns så mycket kvaliteter och talang bland Nackatjejerna som borde borga för bättre prestationer på banan. Men det ska bli spännande att följa Nackas säsong i Damallsvenskan där vi säkerligen kommer att få se ett mer koordinerat anfallsspel framöver.”
 
Matchbild: 1-2. 4-6, 6-10, 10-11, 10-13, (12-15), 13-16, 16-19, 17-22, 19-24, 20-27, 23-29
 
Mål: Felicia P. R. 5, Ellen N. 4, Ronja W. 4, Hanna S.L. 3, Wilma S. 3, Elin V. 2, Carolina I. 1 och Annie S. 1
 
Matchens Lirare: Felicia Palm Robertsson
 
Domare: Leo Hellsten och Philip Lundberg
 
Text: Johan Kökeritz
 
 
29 oktober 2019 

Jobbig start men suverän upphämtning av Nacka mot HK Drott, 27 – 27

I helgen som gick så väntade HK Drott borta i omgång nummer 5 av Damallsvenskan. Efter en jobbig start så krigade sig de grön-vita från Nacka till sig ett kryss till slut, där en pinne åt vardera laget får nog ändå ses som rättvist.
 
Ja, Christopher det blev en poäng i alla fall mot HK Drott. Vad pratade ni om innan matchen?
 
-Jag tycker att vi hade en ganska bra koll på Drotts portalpjäser där de ofta söker avslut centralt.  Sedan så visste vi att de kanske även skulle köra med 7-6 i anfallet och då gällde det för oss att packa ihop i mitten samtidigt som vi var tvungna att ha en extra koll på deras M6. Vad gällde vårat eget spel så pratade vi mycket om att vi måste våga tro på oss själva.
 
Vad tycker du att vi ska ta med oss från denna match?
  
-Framför allt så är det upphämtningen som vi gör i första halvlek, vilket var mycket starkt gjort efter den svaga starten! Jag kan tycka att vi ska vara nöjda med 1 poäng efter den tuffa start vi får, men vi kunde lika gärna ha tagit 2 poäng om vi varit lite mer disciplinerade i vårat anfallsspel när vi leder med 2-3 bollar som vi gör i mitten av andra halvlek. Men som sagt oavgjort är inte ett orättvist resultat!
 
Under den första halvleken så gjorde Nacka en remarkabel vändning av matchen och lyckades nästan med att komma ikapp, men det blev 14-13 i halvtid efter en medioker start.
 
I början av den andra perioden så startar Nacka mycket bra genom att göra fyra mål under de första fem minuterna. Sedan så var det faktiskt så att Nacka hade ett bra grepp om matchen där Nackas försvarsspel trasade sönder Drotts anfallsförsök gång på gång. Nacka kunde därmed gå upp i en trebollsledning när 13 minuter var spelade av andra halvlek. 
 
Under resten av matchen så lyckades Drott komma tillbaka in i matchen genom att kvittera till 22 lika när det återstod 13 minuter av matchen. Lagen bytte sedan mål med varandra och det blev lika dramatiskt i slutet som mot GUIF matchen, men där Nacka denna gång lyckades kvittera när det endast återstod någon sekund av matchen. Nackas målvakter gjorde en stark insats bakom det stabila försvarsspelet och kom upp i hela + 40 i räddningsprocent. I det stora hela så måste en pinne åt vardera laget nog ändå ses som rättvist.
 
Matchbild: 3-0, 7-3, 9-4, 12-7, 14-10, (14-13), 15-17, 17-20, 20-21, 24-24, 26-25, 27-27
 
Mål: E. Norrgrann 10, M. Berndal 5, E. Väinloo 4, S. Karlsson 3, K. Stojilikovic 3
och F. Palm Robertsson 2
 
Matchens lirare: Kaja Stojilikovic
 
Domare: Jan Olov Jönsson och Masar Krasniqi
 
Text: Johan Kökeritz
 
21 oktober 2019

Snöplig uddamålsförlust mot GUIF 19 – 20

I omgång nummer 4 av Damallsvenskan så väntade Eskilstuna GUIF hemma, där GUIF annonserade innan serien drog igång att de har ambitioner att kriga om topplaceringarna och gå för att knipa en plats i SHE under nästkommande säsong. Från Nackahåll är det så klart surt att gå poänglösa från denna match, men prestationerna på banan talar ett annat språk, vilket gör att vi kan med tillförsikt se framåt mot kommande matcher i Damallsvenskan.

Ja, Christopher det blev ju en något snöplig uddamålsförlust mot GUIF, vilka är dina kommentarer efter matchen?

-Det är så klart en tung förlust där vi kämpar på under 60 minuter, men tyvärr så räcker det inte hela vägen i dag. Vad som vi ska ta med oss just från denna match är vårat försvarsspel där vi står på bra bakåt och inte ger GUIF några större chanser.

GUIF spelade stundtals med ett offensivt försvarsspel, hade ni pratat om detta inför matchen?

-Vi tänkte hålla oss till vårat spel och inte stressa upp oss. Ja, vi visste om att de förmodligen skulle spela ett offensivt försvarsspel men där vi denna gång inte riktigt lyckades med att lirka upp deras försvar.

Summasummarum – Hur skulle du vilja sammanfatta matchen?

-Vi i ledarstaben är riktigt nöjda med försvarsspelet, vilket i någon mening är vårat signum. Sedan så måste vi jobba mer med att utveckla vårat anfallsspel och finslipa vissa detaljer. Vi får inte heller glömma bort att det tar lite tid att få ihop laget då det är en del nya lovande talanger som kommit till oss inför denna säsong medans andra lag till stora delar spelat ihop sig under tidigare säsonger.

Nacka började matchen bra och hade 2 bollar upp på GUIF men sedan så kvitterade gästerna till 3 lika fem minuter in i matchen. Första halvlek blev en jämn historia med relativt få mål där ställningen kunde skrivas 7 – 7 efter det att 22 minuter var spelade, vilket är ett bevis på bra försvarsspel av båda lagen. Sedan så gör GUIF ett mini-ryck upp till ställningen 7 – 11. Nacka kämpar sig in i matchen igen och lyckas reducera ställningen till 9 – 12 innan pausvilan.

I början av 2:a halvlek så starar GUIF bra genom att göra 2 mål på raken. Nacka krigar dock på och lyckas med att kvittera till 17 – 17 när det återstod 11 minuter av matchen. Med två och en halv minut kvar av matchen så nätar Nacka bollen två gånger bakom GUIF:s keeper men lyckas inte med att ta tillvara på kvitteringsmöjligheten i slutet av matchen. Noterbart är dock att Nacka vinner andra halvlek med 10 – 8!

Matchbild: 3-3, 4-4, 6-5, 7-7, 7-9, (9-12), 10-14, 14-15, 15-16, 17-18, 17-19, 19-20

Mål: F. Palm Robertsson 6, E. Norrgrann 3, E. Väinloo 3, M. Berndal 3, S. Karlsson 2, N. Skogäng 1 och A. Asmundsson 1.

Domare: Jesper Fernis och Jennifer Sandström

Matchens lirare: Felicia Palm Robertsson

Highlights Nacka HK – GUIF  

Text och bild: Johan Kökeritz

 
6 oktober 2019 

 Uddamålsseger i allsvenskt derby mot Tyresö

I den andra matchen i årets upplaga av Damallsvenskan så väntade Tyresö Handboll hemma, där det på förhand menades av olika förståsigpåare att detta skulle bli en riktigt tuff match med oviss utgång.


Ja, Christopher ett stort grattis till Derbysegern mot Tyresö! Vilka kommentarer har du just nu direkt efter matchen?

– Tack så mycket! Ja, det känns otroligt skönt och det var verkligen en riktig laginsats som gjorde att vi förtjänstfullt kunde knipa de två första poängen. Efter en mycket stark öppning av matchen från vår sida så kanske vi slappnade av lite och lät Tyresö ta tag i taktpinnen, men sedan så kom vi tillbaka och hittade vårt spel igen…där vi till slut kunde gå ut som segrare i detta derby!

Hur ser du på årets upplaga av Damallsvenskan med tanke på de ambitioner som olika lag har annonserat ut? Vilka chanser har egentligen Nacka HK som rookie i Damallsvenskan?

– Jag tycker att Nackas chanser är väldigt goda med tanke på vad vi har presterat under inledningen av säsongen samt hittills i serien. Men det viktigaste är att vi tar en match i taget och fokuserar på att spela vårat spel.

Nacka inledde matchen mycket starkt genom att näta bollen hela 5 gånger bakom Tyresös målvakt, vilket förmodligen var en chockstart för det gästande laget. Efter en Time-out av Tyresö så lyckades de reducera till 5-4 när 14 minuter var spelade av första halvlek. Lagen bytte sedan mål med varandra där även Tyresö lyckades med att gå upp i en 2 bollsledning, men Nacka kämpade sig tillbaka in i matchen och vann den första halvleken med 2 bollar.

Tyresö lyckades kvittera matchen och även med att gå upp i en 3 bollarsledning i början av andra halvlek. När det återstod 15 minuter av matchen så var ställningen 20 lika och frågan var vilket lag som skulle stå som segrare efter det att domaren blåst av matchen. De påföljande 10 minuterna gick Nackas väg. Hemmalaget lyckades med att dryga ut ledningen med hela 4 bollar. Tyresö ger dock inte upp utan utjämnar till 27 lika när knappa minuten återstår av matchen. Nackas H6 Malin Berndal stänker in det förlösande vinstmålet bakom den så annars duktiga keepern i Tyresö och Nacka kan inkassera sina första två poäng i Damallsvenskan, vilket i någon mening får anses som rättvist!

Matchbild: 3-0, 5-2, 7-4, 8-8, 10-12, (15-13), 16-16, 17-20, 20-20, 23-23, 27-23, 28-27
Mål: E. Norrgrann 6, N. Skogäng 5, K. Stojilkovic 5, F. Palm-Robertsson 4, E. Väinloo 3, M. Berndal 3 och C. Ingesson 2
Matchens lirare: Ellen Norrgrann
Domare: Evaliina Homannai och Victor Horvath

Highlights: Nacka HK – Tyresö

Text och bild: Johan Kökeritz

 

3 oktober 2019 

Damallsvenskan: premiärnerver och stundtals bra prestationer mot gästande OV Helsingborg

Först och främst så måste vi gratulera gästande OV Helsingborg till segern! Nacka HK spelade stundtals mycket bra men det var kanske premiärnerverna som tog överhand, vilket dagens motståndare utnyttjade fullt ut då Nacka gjorde 29 tekniska fel under matchen. Visst, Nacka HK saknade en rad portalpjäser under matchen då dessa drabbats av olika sjukdomar, men återigen så var OV Helsingborg helt enkelt bäst på plan just denna dag!

 I början av första halvlek så visade skånelaget vad de ville genom att ta en 3 bollars ledning när 6 minuter var spelade. Nacka kämpade sig dock tillbaka så efter 10 minuter så var ställningen ganska jämn med endast en boll upp för det gästande laget. 20 minuter in i den första halvleken så gjorde OV ett miniryck upp till 5-11 som Nacka lyckades med att reducera till 7-11 innan ”hesa Fredrik” förkunnade att den första halvleken var slut.

Andra halvlek började mindre bra för Nacka då det gästande laget inledde med att näta bollen i mål hela 3 gånger bakom den för dagen duktiga Nacka Keepern, som för övrigt kom upp i 35 procent vilket i någon mening får anses vara OK. Nacka kämpade på och lyckades minska avståndet med endast en boll när 10 minuter var avklarade av 2:a halvlek, men närmare än så kom aldrig Nacka. Nästkommande 5 min period var mindre lyckosam för Nacka HK:s del detta då OV gjorde fem raka mål upp till ställningen 14-20. Det föreföll som Nacka sedan gav upp till delar i slutet av matchen vilket OV utnyttjade genom att göra fem raka mål. Slutresultatet skrevs till 17-26, men behållningen för Nackas del är de prestationer som Nacka stundtals visade vilket borgar för en spännande säsong trots premiärförlusten!

Matchbild: 1-3, 4-5, 4-6, 4-7, 5-11, (7-11), 9-13, 14-15, 14-19, 17-21, 17-23, 17-26
Mål Nacka HK: N. Skogäng 6, W. Schelin 3, C. Dahlström 3, C. Ingesson 2, M. Kökeritz 1, E. Norrgrann 1 och S. Karlsson 1
Matchens lirare: Nathalie Skogäng
Domare: Jesper Fernis och Jennifer Sandström

 
Highlights: Nacka HK – OV Helsingborg 

Text och bild: Johan Kökeritz

 
24 september 2019

Nacka HK:s tränare om helgens seger i USM och tankarna inför premiären i Damallsvenskan

Christopher, först och främst så måste jag gratulera till gruppsegern i F18 USM steg 1! Det kanske inte var helt otippat att Nacka HK skulle knipa första platsen i just denna grupp. Hur ser du på Nackas chanser i årets upplaga av USM?

– När det gäller USM så är målet självklart att gå till steg 5, med tanke på de talanger som finns i truppen. Vi tränare måste givetvis finslipa en del och fortsätta med att vidareutveckla varje spelare individuellt samt att arbeta vidare med att få ihop lagmaskinen än mer.

Ni har ju varit igång med handbollen i snart två månader nu så det är säkert många som undrar hur försäsongen har varit?

– Vår försäsong har varit mycket intensiv och givande där truppen visat god träningsvilja och den har presterat bra på plan under såväl träning som under de träningsmatcher som vi har haft, vilket är mycket roligt att se från tränar håll!

Det är ju en delvis ny damutvecklingstrupp denna säsong och Nacka har ju ”tappat” en rad nyckelspelare till SHE-laget. Hur ser du på truppen i år?

– Truppen vi har i år är delvis ny som du säger, men vi har fått upp en rad duktiga tjejer som är födda 02. Visst har vi tappat några spelare då dessa lyfts upp till Skurus damlag, men stommen från förra året finns kvar. Vi känner att det finns många kvalitéer i truppen som vi vill bygga vidare på där huvudmålet är att utveckla spelarna vidare.

I år ska Nacka spela i Allsvenskan för första gången flera år. Vilka förväntningar har du på laget i år?

– Mina förväntningarna är att vi ska få en bra utveckling på spelarna samt att vi även ska kunna prestera bra i Damallsvenskan. Det kommer definitivt att bli ett spel som är både tuffare och snabbare än i Damettan och där vi får ta en match i taget, men vi kommer att ge de andra lagen en rejäl match.

Ja, Christopher den första matchen i Damallsvenskan väntar runt hörnet där OV Helsingborg kommer till Bollhallen nu till helgen. Vad vet vi egentligen om detta lag?

– Det vi vet är att Helsingborg är ett lag som spelat i Damallsvenska ett tag med ett stabilt försvar och som kör med snabba omställningar.

Hur tror du att matchen kommer att gestalta sig och vad kommer att bli avgörande för det lag som ska knipa två poäng i den första omgången i årets upplaga av Damallsvenskan?

– Jag tror att kan vi bara hålla nere de tekniska felen och stå på bra bakåt för att få igång vårt kontringsspel, så kommer detta bli en bra match för oss! Sedan så tror jag att vi kommer att få se en del handbolls godis och en rolig match att kolla på!

Kom och stötta Nacka HK i den första matchen i Damallsvenskan nu på lördag! Avkast kl. 12:00 i Nacka Bollhall.

Text: Johan Kökeritz
Foto: Christopher Carlsson

Säsongen 2019/20 spelar Nacka HK i Damallsvenskan efter att övertygande ha vunnit division 1 norra. Följ laget på Solidsport!

Nacka HK är en självständig förening och har ett sportsligt och administrativt samarbete med Skuru IK Handboll. På damsidan har föreningarna däremot inte längre något samarbetsavtal i enlighet med Svenska Handbollförbundets tävlingsbestämmelser (kapitel 9). Information om medlemsavgiften i Nacka HK finns under Avgifter och licenser.

Följ Nacka HK på Instagram och Twitter!

Kallelse till årsmöte 2020 i Nacka HK

Mer information kommer att publiceras inför säsongen 2019/20.

Här kan du hittar du matchprogrammet för Damallsvenskan. 

Bli Månadssupporter till Nacka HK:s damer!

Varför?

Låt oss förklara vad som händer med dina 129 kronor i månaden.

Först – du får tillgång till samtliga matcher med Nacka HK Damer, hemma- såväl som bortamatcher. Du ser dem live eller när du vill.

Är ditt intresse för ligan bredare än så? Bra, för du får nämligen tillgång till alla matcher som sänds under säsongen på Solidsport i och med att du är vår Månadssupporter.

Sedan – och det här är viktigt – så kommer hälften av intäkterna landa enbart i vår lagkassa. Du är alltså med och bidrar till utvecklingen och förhoppningsvis på sikt en ännu bättre handboll i Nacka HK. Den klubb med flest Månadssupportrar är också den klubb som tjänar mest på detta upplägg, så vi hoppas att du är med oss.

Här kan du bli månadssupporter till Nacka HK Damer och se alla matcher live!

Till Allsvenskan Damer!

Här kan du följa tabellen för Damallsvenskan.

Nacka HK Herr är ett utvecklingslag med elitförberedande inriktning. Spelarna kommer från Skurus herrjuniorlag och genom att förbereda dem på seniorhandboll är syftet att på sikt försörja Skurus Herrar A med egna spelare. Nacka HK Herr spelar i division 5. Kontakta tränare eller lagledare om du vill börja spela med Nacka HK:s herrar.

Tränare:
Christopher Jonsson | 073-5305876 |
Christopher Gustafsson | 070-7354623 |

Lagledare:
Mats Fogelberg | 070-2004221 | 

Övriga ledare:
Per Nordqvist | 070-8472312 | 

Träningstider:
Fredagar 19:30-21:00 i Nacka Bollhall

Följ Nacka HK Herr på Instagram!