Mathilda Lundström lämnar för Sävehof

Mathilda Lundström lämnar för Sävehof

Vår vänsterhänta högersexa, tillika landslagsspelare, Mathilda Lundström byter idrottsklubb – från Skuru IK till IK Sävehof. Skuru fortsätter därmed sin mångåriga tradition att varje år utexaminera ett par, tre toppspelare som lämnar landets kanske bästa träningsmiljö för att fortsätta karriären utomlands eller hos någon av våra konkurrenter i SHE.

Mathilda, stort grattis till nästa steg i karriären! Kommande säsong blir du göteborgare, drar på dig en gulsvart tröja och flyttar in i Partille Arena. Hur känns det inför detta äventyr?

– Det känns väldigt roligt och spännande att flytta till en ny stad och flytta hemifrån.

Vad är det som har klaffat så du valt Sävehof?

– Framförallt kände jag att det var dags för nya utmaningar och ett miljöombyte. Jag fick ett positivt intryck när jag träffade tränarna och det är en klubb som har höga ambitioner där jag kommer kunna vidareutvecklas. 

När du ser tillbaka på åren i Skuru vad känner du då?

– Jag har haft fyra otroligt bra säsonger i Skuru. Jag har utvecklats spelmässigt och fysiskt tack vare tränarna och blivit väldigt bra omhändertagen av våra lagledare. Men framförallt har jag skapat otroligt fina minnen på och utanför planen och fått många nya vänner.

Hur tror du det kommer att kännas att komma tillbaka till Nacka Bollhall och representera ärkerivalen?

-Det kommer säkert kännas konstigt eftersom man har så många vänner där. Men det kommer också bli väldigt roligt då de säkert kommer vara lite extra tuffa mot mig 😉

Vad händer nu? När flyttar du och ansluter till Sävehof?

-Mitt kontrakt med Skuru går ut i juni så jag kommer köra en tuff försäsong med här och flyttar i juli.

IK Sävehof blir Mathilda Lundström fjärde klubb. Efter moderklubben Skogås HK har hon representerat Huddinge HK och Spårvägen. Senaste fyra säsongerna har hon spelat i SHE för Skuru IK Handboll.

Läs mer på IK Sävehofs webbplats.