Elin Hansson utvecklas vidare med Skuru

Elin Hansson utvecklas vidare med Skuru

Vänstersexan Elin Hansson har förlängt kontraktet och fortsätter kämpa för moderklubben. Det har hon gjort sedan hon inledde karriären i Skurus bollskola. Elin är född 1996 och har fem säsonger bakom sig i SHE.

Hur känns det efter att ha förlängt kontraktet med Skuru?
–Kort och gott: Superbra!

Vad är det som gör det lätt att fortsätta?
–Framförallt är det träningsmiljön och laget. Träningsupplägget vad gäller både handbollen och fysen, tränarna samt ambitionen i laget att hela tiden utvecklas samtidigt som vi har väldigt roligt tillsammans!

Du och resten av laget hade ju siktet inställt på slutspel. Nu blev det inställt. Hur kändes det?
–Självklart tycker jag att det var supertråkigt att inte slutspelet blev av i år. Det är slutspelet man ser fram emot hela säsongen och vi hade verkligen velat varit med och fightats om topp-placeringarna. Så självklart supertråkigt men samtidigt är det mycket annat som är viktigare just nu.

Det är en längre försäsong än du är van vid. Har du problem att motivera dig?
–Säsongen fick ju tyvärr ett väldigt abrupt slut vilket gör försäsongen väldigt lång. Det blir svårare att motivera sig eftersom det är så långt tills att nästa säsong drar i gång igen, men samtidigt får man se det från den ljusa sidan – man har längre tid på sig att träna och utvecklas fram till dess.

Hur går tankarna inför nästa säsong för egen del?
–Jag ser fram emot nästa säsong och hoppas att jag fortsätter att utvecklas som handbollsspelare!

När du tittar på laget som helhet, vad ger du er för chanser att hävda er säsongen 2020/21?
–Skuru har ju varit ett topplag i SHE ett bra tag nu och jag tror att vi är med i toppen även nästa säsong. Det ska bli spännande att se hur det slutliga laget blir och även spännande med Magnus Oscarsson som ny tränare.

Vad skulle du beskriva som nyckeln för att Skuru ska behålla sin position som topplag i SHE?
–Nyckeln för oss att vara ett topplag i SHE är att fortsätta ha en bra träningsmiljö där alla kan utvecklas, både individuellt och som lag. Sedan är det ju såklart viktigt att vi håller en jämn och stabil nivå under hela säsongen så att vi känner en trygghet inför ett slutspel. Vi är även en tight grupp och det kommer att bli viktigt att behålla!

 

Text: Jonas Johansson
Foto: Andreas Sandström