EHF-cupen: Respass efter förlusten mot HC Zvezda

EHF-cupen: Respass efter förlusten mot HC Zvezda

Skuru är utslaget ur EHF-Cupen. Laget hade sju bollar att ta upp mot HC Zvezda i returen i Eriksdalshallen efter förlusten i Ryssland förra helgen med 22-29 i kvalomgång 2. Nu blev förlusten två bollar, sedan ryskorna vunnit med 24-22 (11-14). Zvezda är därmed vidare i cupen med sammanlagt 53-44.

Hemmalaget inledde bra med två snabba mål genom Vilma Matthijs Holmberg och Cornelia Dahlström. Ryskorna kom igång och kvitterade till 3-3 och tog också ledningen med 5-4.  Skuru tog därefter time out och hade en bra period, gick upp till 8-5 genom mål av Ulrika Olsson på straff, Alexandra Bjärrenholt, Vilma Matthijs Holmberg och Hannah Scheuer Larsson. Då hade en kvart av första halvleken spelats.

Hemmalaget hade sedan tre – fyra bollars ledning och till och med fem, 13-8, när Alexandra Bjärrenholt slog in en straff. I halvtid visade tavlan 14-11 och det fanns ett litet hopp om att kunna avancera i cupen.

Ryskorna kom ut efter pausen,fast beslutna om att Skuru inte skulle gå i kapp sammanlagt och ökade tempot. Efter 8 min. spel var ställningen 16-16, som ändrades till 19 lika. Därefter var det slut med Skurus framgångar denna söndagseftermiddag. Zvezda tog ledningen med 23-20, vilket ändrades till 24-22 strax före slutsignalen.

-Vi spelade ganska bra i 45 min. Därefter var det som i Ryssland. Motståndaren var bättre än vi i slutet av matchen och vi kunde inte svara. Kul att Wilma Schelin utsågs till vårt lags bästa spelare. Hon var duktig såväl framåt som bakåt. Nu får vi koncentrera oss på seriespelet, sade coachen Mats Kardell.

Ulrika Olsson blev lagets främsta målskytt med fyra fullträffar, varav ett på straffkast.

-Vi hängde inte riktigt med sista kvarten. I bäst av två matcher orkade vi inte tillräckligt för att gå vidare i cupen, uttryckte Ulrika.

Rebecca Nilsson vaktade målet hela matchen och var bra.

-Jag skulle kanske ha tagit några av de insläppta bollarma för att vara riktigt nöjd, sade keepern.

HC Zvezda är ett av topplagen i den ryska ligan men får kanske svårt att gå långt i denna EHF-cupen. Laget hade två duktiga spelare i åttamålsskytten och matchens lirare Anastasia Suslova samt Victoria Klimantseva (fyra fullträffar).

Skurus målskyttar: Ulrika Olsson 4 (1),  Cornelia Dahlström 3, Vilma Matthijs Holmberg 3, Alexandra Bjärrenholt 3 (2), Elin Hansson 2, Wilma Schelin 2, Carolina Ingesson 2, Hannah Scheuer Larsson 2, Mathilda Lundström 1.

Domare: Marion Kull och Alvar Tint, Estland.

Utvisningar: 5 x 2 min. för vardera laget.

Publik: 325.

Slutfacit för Skurus Europacupspel spelåret 2019-20: Seger mot ett isländskt lag i kvalomgång 1 och avancemang samt förlust mot ett ryskt lag i kvalomgång 2. Därmed respass.  Förhoppningsvis har spelarna fått internationell erfarenhet, som de kan ha nytta av längre fram.

Text: Janne Wigren
Foto: Claus Meyer