Målvaktsläger med Vanja Radic

 Skuru IK Handboll har sedan flera år ett samarbete med målvaktstränaren Vanja Radic. Vanja är en internationellt anlitad målvaktstränare och har uppdrag i tretton länder. Hon är också målvaktstränare för Finlands ungdomslandslag och huvudtränare på International Handball Goalkeeper Camp Croatia.

Utmärkande för Vanjas coaching är hennes förmåga att dela in övningarna i mindre steg och successivt öka komplexiteten. Hon har också flera intressanta samarbetsavtal med teknikföretag för att utveckla nya metoder inom målvaktsträning genom ljud- och ljusimpulser. Läs mer om Vanja på hennes webbplats eller på Facebook.

Om upplägget
Vanjas träningsupplägg bygger på en progressionsmodell med åtta olika nivåer (levels), där level 1 och 2 är grundläggande teknik för skott från 9 meter, kant och linjen. För att kunna delta på level 3 och uppåt, ställs därför krav på att målvakten kan den grundläggande tekniken.

Lägren är under två heldagar, vanligen lördag-söndag. Under lägret har målvakterna träning fyra gånger med Vanja och dessutom fyra ytterligare träningstillfällen med andra målvaktstränare. Fokus under Vanjas träningar är teknik, vilket innebär att målvakterna tränar utan skyttar. Deltagarna är uppdelade i två åldersgrupper; födda 2001-2004 respektive 2005-2007. Observera att Vanjas pass är på engelska.

Nästa läger
Nästa läger med Vanja kommer att äga rum i oktober 2019. Mer information och länk till anmälningsformulär kommer att publiceras här efter sommaren. 

Kontakt
Om du vill veta mer är du välkommen att mejla till 

Följ vårt målvaktsläger på Facebook!